Jurnalul de seară. T. Baconschi: „Crin e impulsiv, nu are înclinații spre mitomanie și oricum nu are doctoratul”

Data publicării:
crin antonescu - RESIZE -Mediafax Foto-Octav Ganea

Am vorbit cu domnul Antonescu la telefon luni, era și Daniel Constantin, luni, am discutat despre comisii de anchetă. Astăzi ne-am lămurit că eu am vorbit de comisia mare, iar domnul Antonescu a înțeles că era vorba de cea de la Senat pentru care a și votat”, a afirmat premierul.

Înainte de întâlnirea celor doi de miercuri seara, Victor Ponta le spusese jurnaliștilor că l-a sunat pe Crin Antonescu pentru a discuta despre această comisie de anchetă și că liderul liberalilor și-a dat acordul. Crin Antonescu a declarat însă pentru gandul.info că nu a avut loc o astfel de discuție.

Ponta recurge la minciuni atât de frecvent încât ele s-au banalizat. Crin e impulsiv, derapează, dar nu s-a caracterizat prin înclinaţia spre mitomanie. Şi oricum nu are doctoratul. Analizăm vocile pe care le aude Victor Ponta la un telefon imaginar. Oamenii politici serioşi ar trebui să spună vrem sau nu asta. Atâta energie speculativă irosită în dezbateri ample pe tema unui telefon imaginar mi se pare că ne proiectezea ca ţară şi societate dincolo de orice bun simţ”, a criticat Teodor Baconschi în emisiunea „Jurnalul de seară”.

Ludovic Orban, deputat PNL, a afirmat că, după ce a studiat comunicarea publică în cinci țări, a ajuns la concluzia că în nicio țară premierul nu petrece foarte mult timp dând declarații televiziunilor.

Nu există nicio ţară în care să vezi de dimineaţă până seară premierul la TV, intervenind telefonic, vorbind pe o sută de teme. Comisia de anchetă la nivel parlamentar nu trebuie anunţată de premier. Frecvenţa declaraţiilor premierilor e cam de una pe săptămâna. În general iese să spună un lucru important, nu flecăreşte. Ca formulă de comunicare, de ce să intervii telefonic la două televiziuni, că eşti prieten cu patronul sau cu directorul?”, a declarat deputatul. 

Acesta este de părere că liderul PNL nu minte și l-a sfătuit pe Victor Ponta să își aducă aminte că este președintele PSD, dar nu și președintele PNL. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri