Video Klaus Iohannis, despre rotativa guvernamentală: „Calendarul va fi respectat. Trebuie să se facă rapid, corect, sticlă”

Data actualizării: Data publicării:
Președintele României Klaus Iohannis susține o conferință de presă la Palatul Cotroceni din București pe 3 aprilie 2023.
Klaus Iohannis, președintele României. Foto: Profimedia Images

Calendarul inițial al rotației guvernamentale va fi respectat, spune președintele Klaus Iohannis, adăugând că „vineri va începe procedura, iar în varianta optimală ea s-ar putea încheia pe 30 mai”.

„Calendarul inițial al rotației guvernamentale poate fi respectat. Vineri ar începe procedura și în varianta optimală ea s-ar putea încheia pe 30 mai. Le-am spus și celor din PNL. I-am rugat să trateze negocierile în Coaliție, și cu greviștii, cu toată seriozitatea, să fie o parte relevantă în păstrarea stabilității guvernării, stabilității generale în România. Numai de instabilitate și de certuri politice nu avem nevoie. Toate aceste chestiuni pot fi rezolvate cu înțelepciune”, a declarat șeful statului,

El a mai explicat că imediat după ce se inițiază procedura și premierul își depune mandatul, va iniția următorii pași.

„Nu am niciun interes să trag de timp și să apară sincope și incertitudini. Această rotație trebuie să se desfășoare, după părerea mea, rapid, corect, pe scurt, cum se spune, sticlă, fiindcă oamenii trebuie să vadă că nu e vorba de tras sfori, de negocieri care se poartă prea târziu, ci de o chestiune pe care și-a însușit-o Coaliția de la bun început. Se pune în practică și mergem mai departe”, a mai spus Iohannis.

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat miercuri, în Argeş, că îşi depune mandatul pe 26 mai, vineri. Şeful Executivului spune că după ziua de vineri va lua o decizie dacă rămâne în Guvern.

Liderul PNL a mai spus că decizia e luată ca viitorul guvern să aibă 18 ministere.

„Încă negociem. Decizia e luată ca viitorul guvern să aibă 18 ministere, am dat semnal foarte clar față de ce înseamnă reducerea numărului de personal în primă faza la nivelul aparatului guvernamental și al celui al demnitarilor, am redus cu 50% numărul de consilieri la nivel demnitarilor, reducem numărul secretarilor de stat și aparatele aferente fiecăruia”, a declarat Nicolae Ciucă.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri