Liviu Dragnea: Klaus, poate nu intru la pușcărie, nu te culca pe o ureche

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis Liviu Dragnea agerpres
Consultarea presedintelui Klaus Iohannis cu reprezentantii PSD in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de prim-ministru.

Liviu Dragnea, președintele PSD, a fost iritat de întrebările jurnaliștilor cu privire la faptul că Florin Iordache, președinte interimar al Caperei Deputaților în lipsa lui, a sesizat CCR exact pe problema ridicată de avocații lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive: reclamație privind lipsa completurilor specializate de la Înalta Curte.

Liviu Dragnea l-a atacat luni pe Klaus Iohannis, vorbind despre problemele sale cu justiția. Liderul PSD a mai spus că nu știe cu ce l-ar ajuta această sesizare la CCR făcută de Florin Iordache.

Am vorbit cu Florin Iordache astăzi, m-a informat că a luat această decizie vineri. Mi-a răspuns foarte simplu: în opinia lui și a făcut-o nu în numele Camerei Deputaților, ci ca... președinte... (al Camerei Deputaților, a intervenit un reporter.) Exact! În opinia lui este un conflict juridic de natură constituțională și că acolo nu s-a respectat legea, care era obligatorie să existe complete specializate, nu știu, de 3 (judecători). Asta am discutat”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă este o coincidență că avocații lui au cerut exact același lucru în instanță, liderul PSD a răspuns ironic: „Este o coincidență și faptul că respir... același aer cu mulți oameni”.

Pe subiectul ăsta văd că abordarea este foarte interesantă. Sigur, nu este o comparație forțată, dar dacă cineva înalcă o lege văd că problema se pune la unul care sesizează că s-ar încălca o lege, nu la cel care încalcă legea. Deci ăla e vinovat. Ar trebui să ne punem întrebări forte serioase despre modul cum s-a funcționat în acea instituție. Deja CCR a descoperuit un fapt destul de grav, dacă și acum au dreptate în speța asta. Totuși, un român, chiar așa este exagerat să-și dorească să aibă dreptul la un proces corect, adică să fie judecat de un complet compus legal. Problema e cu ce mă avantajează pe mine. Îmi dă ani din viață? M-ați întrebat dacă depun contestație în anulae. Habar n-am. Nu știu. M-a întrebat și avocata. Nu știu. Îmi mai dă mine cineva viața pe care mi-au distrus-o acești indivizi care m-au condamnat politic?”, a susținut Dragnea.

Cu ce mă avantajează pe mine dacă aș depune contestație în anulare?”, a completat Dragnea. Un reporter i-a răspuns că nu ar mai avea cazier și ar putea fi prim-ministru. „Și dacă nu mai am cazier? Miza mea nu mai este premierul României. Miza mea e programul de guvernare”, a intervenit el.

Dragnea le-a mai spus reporterilor „să nu mai ducă totul în plan personal”, pentru „că sunt chestiune foarte grave care s-au întâmplat”. „Mă rog la Dumnezeu, azi de Buna Vestire, niciunul dintre voi să nu treceți prin așa ceva!”, a mai spus el.

Sunt câțiva șmecheri care hotărăsc cine să meargă la pușcărie. Cine are dreptul la viață, cine nu. Cine are dreptul la afaceri, cine n-are dreptul la afaceri. Cu ce să mă ajute completele de 3 specializate? Habar n-am”, a mai susținut liderul PSD.

Am înțeles că Iohannis vrea să intru în pușcărie ca să doarmă liniștit. Klaus, poate nu intru! Poate nu intru! Nu te culca pe o ureche”, i-a transmis Dragnea președintelui Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri