Mai mulți aleși vor bani de cazare și drum, deși stau lângă București

Data publicării:
palatul parlamentului-4

Iniţiatorii acestei propuneri - mai mulţi senatori PNL şi PDL- spun că, în absenţa acestor bani, aleşii cu case în Ilfov ar fi discriminaţi grav faţă de colegii lor din provincie.

„Parlamentarii care au domiciliul în celelalte judeţe au dreptul să locuiască şi în Bucureşti, în timp ce parlamentarii care au domiciliul în Ilfov nu au acest drept să beneficieze de posbilitatea de locui în Bucureşti. Eu sunt senator de Damboviţa. Sunt locuri în Dâmboviţa foarte apropiate de Palatul Parlamentului şi sunt locuri în Ilfov , să spunem Gruiu, zona Gruiu, care sunt foarte deprate de Palatul Parlamentului”, a explicat Sorin Rosca Stănescu, senator PNL

Un alt motiv ar fi distanţa de la locuinţa din Ilfov până la Parlament, considerată de unii aleşi prea mare.

Social-democraţii au anunţat deja că nu sunt de acord cu propunerea colegilor liberali. „Câteodată din sudul Bucureşiului e mai dificil să ajungi decât din județul Ilfov decât de la vilele pe care le ai. Am văzut că e un grup de liberali - vor bani, atunci ...să vedem dacă aprobă cineva în plenul reunit”, a spus Valeriu Zgonea.

Însă nu toţi cei care ar putea beneficia de reintroducerea măsurii consideră distanţa un motiv real pentru această solicitare. „Nu mi se pare oportună. .. De când sunt parlamentar, am refuzat... nu am avut niciodată maşină de la Parlament, nu am telefon de la Parlament. Am refuzat toate celelalte beneficii de la Parlament. Eu fac de acasă 15 minute până la Parlament. Cum aş putea să propun aşa ceva”, a subliniat Ninel Peia, deputat PSD de Ilfov.

Dacă propunerea va fi votată în Parlament, atunci aleşii care locuiesc în Ilfov vor primi câte 4.000 de lei lunar pentru a-şi plăti cazarea în Bucureşti. În plus, vor primi şi câte 100 de lei pe zi, ca diurnă de deplasare în capitală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri