Marcel Ciolacu îi convoacă duminică la Guvern pe toți miniștrii responsabili în scandalul "azilelor groazei"

Data actualizării: Data publicării:
CIOLACU
Prim-ministrul Marcel Ciolacu. FOTO: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a convocat duminică, la ora 14.00, o întâlnire la Guvern cu toți toți miniștrii care au responsabilități în dosarul azilelor groazei. Prim-ministrul a solicitat miniștrilor de Interne și de Justiție să fie prezenți și să explice de ce autoritățile nu au intervenit mai repede, atâta vreme cât aveau informații despre ce se petrece în acele azile.

Marcel Ciolacu a solicitat de asemenea prezența ministrului Muncii, Marius Budăi, la această ședință și a reprezentanților autorităților de control care ar fi trebuit să verifice condițiile în care se desfășoară activitatea acestor azile.

Până în acest moment, solicitările lui Marcel Ciolacu privind demiteri la nivelul autorităților care trebuiau să facă inspecții în aceste azile nu s-a întâmplat.

Mai exact, prim-ministrul cerea ca întreaga conducere a Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială de la nivel național, dar și de la nivelul județului Ilfov să fie destituită. De asemenea, oficialul a cerut și destituirea conducerii Autorității pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități. Până acum, însă, acest lucru nu s-a întâmplat.

Surse guvernamentală arată că cererile lui Marcel Ciolacu nu au fost operaționalizate, pentru că au ajuns într-o zi de vineri, când funcționarii publici au program scurt. 

 

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri