Marcel Ciolacu, la congresul romilor: Vreau ca împreună cu voi să schimbăm statutul femeii rome

Data publicării:
premierul Marcel Ciolacu la puptirul guvernului
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Profimedia Images

Premierul Marcel Ciolacu i-a invitat, duminică, pe reprezentanţii comunităţilor de romi ca împreună să schimbe statutul femeii rome, un lucru de care este mare nevoie în unele comunităţi. „E o propunere extrem de serioasă şi un angajament comun pentru a găsi soluţii la o problemă comună”, a precizat Ciolacu. 

„E timpul să vă cer şi eu ceva. Vreau ca împreună cu voi şi cu toţi cei din sală să schimbăm ceva extrem de important - statutul femeii rome. În unele comunităţi este mare nevoie de acest lucru. Toată societatea românească are multe de îmbunătăţit aici, aşa că vă rog să nu o luaţi ca pe o critică neprietenoasă. E o propunere extrem de serioasă şi un angajament comun pentru a găsi soluţii la o problemă comună. Sunt convins că vom reuşi, aşa cum am reuşit în ultima perioadă să dăm şi o dimensiune externă temelor legate de romi”, a spus premierul la Congresul Reprezentanţilor Comunităţilor de Romi din România, organizat duminică la Sala Palatului din Capitală.

Marcel Ciolacu a menţionat că PSD a fost, este şi va fi un parter serios şi onest pentru comunitatea romă.

El a mai spus că locul preşedintelui Partidei Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, cel care a organizat acest congres, este în Parlamentul României.

„Locul preşedintelui dumneavoastră este în Parlamentul României, fiindcă acolo se fac legile”, le-a transmis Ciolacu celor 4.150 de romi prezenţi la congres.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri