Marcel Ciolacu: Pensiile militarilor sunt pensii de serviciu pe care le au toate ţările NATO

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu face declarații.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, la Reşiţa, că pensiile militarilor sunt pensii de serviciu pe care toţi militarii din ţările NATO le primesc.

„Am văzut recomandarea Băncii Mondiale privind pensiile de serviciu pentru militari. Noi facem parte din NATO. Toate ţările membre NATO au pensii de serviciu la militari”, a spus Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Totodată, liderul PSD a apreciat că plafonul de 9,4% din PIB pentru sistemul de pensii ar trebui scos din PNRR. În acest context, el a arătat că în cazul unei recesiuni economice, PIB-ul ar putea să scadă, ceea ce nu ar mai permite majorări ulterioare de pensii.

Marcel Ciolacu a reiterat ideea ca pensiile mici să crească cu mai mult de 15%, pentru ca persoanele cu venituri reduse să poată trece peste această perioadă dificilă.

Preşedintele PSD a participat vineri, la Reşiţa, alături de alţi lideri social-democraţi, la conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Caraş-Severin.

Tot vineri, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat, la Interviurile Digi24.ro, că pensiile militare vor rămâne în categoria pensiilor ocupaționale, în contextul discuțiilor dintre Guvern și Comisia Europeană despre reformarea acestora.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri