Exclusiv Marcel Ciolacu: Sorin Grindeanu „poate să meargă la Cameră, în locul meu”

Data actualizării: Data publicării:
Sorin Grindeanu se pregătește de declarații.
Sorin Grindeanu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ar putea deveni președinte al Camerei Deputaților după rotativa din luna mai, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu, la Digi24. Aceasta, în condițiile în care Transporturile ar urma să treacă la PNL, iar portofoliul fondurilor europene, la PSD.

„Grindeanu este un pariu super-câștigat la Transporturi. Uitați-vă la ce avem în desfășurare, la ce avem în contractare. S-au bătut toate recordurile la Ministerul Transporturilor”, a spus Ciolacu.

Întrebat ce va face Grindeanu după rotativă, Ciolacu a spus: „E parlamentar, nu-i port eu de grijă. Poate să meargă la Cameră, în locul meu, în cazul în care eu merg prim-ministru”.

„Nu cred că asta e o urgență, nici pentru mine, nici pentru Sorin Grindeanu”, a adăugat el.

Președintele PSD a mai spus că premierul Nicolae Ciucă își dorește să devină președintele Senatului după ce se va face rotativa guvernamentală, iar funcția de prim-ministru va fi preluată de PSD.

„Din câte cunosc eu și din discuțiile avute cu Nicolae Ciucă, domnia sa dorește să meargă președintele Senatului. Îmi asum ce v-am spus, vă spun ce am vorbit eu cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă. Domnul prim-ministru nu cred că dorește să se mai întoarcă ministru al apărării. Ar fi și o debalansare a forțelor, fiindcă eu sunt președintele PSD, domnia sa este președintele PNL. S-ar crea un disconfort și în PNL și în PSD, deci e un scenariu aruncat pe piață, dar nu este un scenariu probabil”, a spus Marcel Ciolacu la Digi24.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri