Mesajul Gabrielei Firea de Ziua Drapelului: Trei culori cunosc pe lume

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a transmis marți, pe pagina sa de Facebook, un mesaj de Ziua Drapelului, în care a inclus însă și un vers din imnul comunist de pe vremea Republicii Socialiste România.

UPDATE: Gabriela Firea a șters de pe pagina sa de Facebook hashtag-ul în care apărea primul vers din imnul comunist, după ce presa, dar și urmăritorii săi i-au semnalat acest lucru. Și, ca de obicei, toate comentariile critice sau care îi atrăgeau atenția asupra versului au fost șterse.

„Cele trei culori ale drapelului național, roșu, galben și albastru unesc trecutul, prezentul și viitorul românilor. Cinstind drapelul, ne cinstim istoria, cultura și tradițiile care ne definesc ca popor. Tricolorul înseamnă viață, înseamnă soare strălucitor și înseamnă cer senin. Să-l sărbătorim astăzi cu toții, așa cum se cuvine. La mulți ani, drapel romanesc! #treiculoricunoscpelume”, a scris Gabriela Firea pe rețeua de socializare.

„Trei culori” a fost imnul național al Republicii Socialiste România din 1977 până în 1990, când a fost înlocuit cu „Deșteaptă-te, Române”. Imnul R.S.R. are același titlu și aceeași muzică cu cântecul original (muzică și text compuse de Ciprian Porumbescu), dar are un text modificat.

Textul, atât al cântecul patriotic original, cât și al imnului - dar în cazul acestuia, puternic împănat cu elemente ale ideologiei comuniste, într-o mai mică masură - se referă la Drapelul României, un tricolor, adică un steag cu trei culori de mărime egală: roșu, galben și albastru. De-a lungul istoriei culorile au rămas aceleași, numai poziția sau proporția lor s-a schimbat.

Citiţi şi: Ce nu a spus Tăriceanu când a anunţat că este exclusă adoptarea Codurilor penale prin OUG

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri