Mihai Fifor dă vina pe opoziție, după ce Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia Juridică din PE

Data actualizării: Data publicării:
Mihai Fifor
Foto: InquamPhotos /Octav Ganea

Mihai Fifor, purtătorul de cuvânt al PSD, critică opoziția pentru că s-a opus nominalizării Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european. Aceasta, în condițiile în care Plumb a fost respinsă în Comisia Juridică, din cauza discrepanțelor dintre declarația de avere depusă la București și cea depusă la Comisia Europeană.

Situația Rovanei Plumb în contextul audierii în comisia juridică din Parlamentul European este acum speculată politic de către toți aceia care au sabotat candidatul țării lor. Este trist să vedem politicienii opoziției sfâșiind candidatul propriei țări, este dăunător modul în care arătăm întregii lumi dezbinare, ură și distrugere din interior”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Atât PNL, cât și USR s-au opus constant reprezentantului României și au făcut încă o dată rău imaginii pe care o proiectăm în UE și în lume, alimentând dublul standard cu privire la țara noastră. Deși au susținut de multe ori candidați cu suspiciuni de probleme penale și situații nerezolvate, de această dată au făcut front comun și au militat constant pentru respingerea reprezentantului României la audieri.

Din cei 10 candidați "cu suspiciuni" (dintre care unii chiar au fost dovediți cu probleme), doar Rovana Plumb este cea care trebuie să suporte consecințele”, a continuat Mihai Fifor.

El acuză partidele de opoziție că subminează interesele României și au reușit „să calce în picioare imaginea României în plan extern”.

Comisia Juridică a Parlamentului European a respins la vot candidatura Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european la Transporturi. Au fost 15 voturi împotrivă, din 24.

Plumb a fost chemată pentru o audiere excepțională, pentru a da lămuriri cu privire la diferențele dintre declarațiile sale de avere depuse la Bruxelles și la București. Ieri, nu a reușit să-i convingă pe membrii comisiei, care i-au cerut să traducă în engleză declaraţia depusă în România şi să ofere detalii despre împrumuturi de un milion de euro.

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să retragă de urgență nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european, după votul din Comisia Juridică a Parlamentului European. Președintele mai cere ca o nouă nominalizare să fie făcută numai după ce șeful statului și Parlamentul și-au dat acordul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri