Nicușor Dan îi dă replica lui Negoiță în scandalul Parcului IOR: Nici Firea, nici Negoiţă nu au venit cu dovezi că acolo a fost parc

Data actualizării: Data publicării:
Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan.
Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan. Foto: Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, îi răspunde lui Robert Negoiță, care participă la un protest în fața PMB privind decizia de retrocedare a unei părți din IOR. Edilul Capitalei a afirmat că nici fostul primar general, Gabriela Firea, nici primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, nu au fost în stare să vină cu dovezi că în zona IOR a fost parc, arătând că există o decizie judecătoarească, confirmată de ÎCCJ, care spune că acolo nu e parc. El a menţionat că în această situaţie trebuie să vină altcineva şi să dovedească faptul că e parc.

“În anul 2019, în al doilea ciclu procesual al acestui litigiu în faţa Curţii de Apel Bucureşti s-a dispus o expertiză. Obiectul acelei expertize a fost să se stabilească dacă este parc sau nu este parc. Nici primarul Sectorului 3, nici primarul municipiului Bucureşti din 2019, Firea şi Negoiţă, nu au fost în stare să vină cu dovezi că acolo a fost un parc. A întrebat repetat primarul municipiului Bucureşti la acel moment, aveţi dovezi la ALPAB că acel parc a existat? Aveţi dovezi că aţi pus băncuţe, aţi investit? Şi răspunsul primarului a fost: arhiva noastră de la ALPAB a ars şi nu mai avem nimic, dar puteau să se ducă să cheme cetăţenii din zonă să declare că acolo a fost un parc sau puteau să vină cu foşti angajaţi ai fostului ALPAB care să spună, da, acolo… Niciun fel de probă nu s-a făcut. Şi acum suntem în situaţia în care această decizie judecătorească confirmată de Înalta Curte, în al doilea şi apoi în al treilea ciclu procesual, spune că – şi e o decizie opozabilă faţă de primarul municipiului Bucureşti, faţă de Municipiul Bucureşti şi faţă de Sectorul 3 - că acolo nu e parc şi atunci trebuie să vină altcineva, eventual, care să dovedească că acolo e parc”, a declarat Nicuşor Dan, joi, într-o conferinţă de presă.

Edilul Capitalei a vorbit și despre varianta exproprierii

“Dacă expropiem sau nu expropriem. Da, expropriem, dar să vină Firea şi Negoiţă cu bani de acasă sau cu bani de la partid pentru prostia pe care au făcut-o, pentru că nu putem să punem 70 de milioane de euro de la bucureşteni pentru o prostie pe care nişte oameni au făcut-o”, a afirmat primarul Capitalei.

Nicușor Dan a spus că bucureştenii vor înţelege diferenţa între a face circ şi a face administraţie

“Sunt convins că bucureştenii o să înţeleagă care-i diferenţa între a face circ, a pune bannere pe garduri şi pe pomişori şi a face administraţie, a citi legi, a citi acte din arhivă, a te întoarce în dosare din 2007, din 2019. Unul e circ şi altul e administraţie”, a explicat Nicuşor Dan.

Zeci de persoane, între care primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, protestează, joi după-amiază, la sediul Primăriei Capitalei, solicitând ca instituţia să iniţieze o acţiune în instanţă pentru a anula decizia de retrocedare a circa 12 hectare din Parcul IOR.

”Vrem să îl sensibilizăm pe primarul general să renunţe la prietenia cu cei care fac parte din acea gaşcă, care ne-au furat, ne-au luat ilegal parcul”, a afirmat Negoiţă.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri