Nicușor Dan: Sper ca problemele cu apa caldă să se rezolve în aproximativ o săptămână

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan claudiu cretu elcen
Primarul Nicușor Dan și Administratorul special al ELCEN. Foto: Nicușor Dan Facebook

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a declarat, miercuri, că problemele cu apa caldă din București sunt din cauza ELCEN, companie deținută de Ministerul Energiei, care a intrat în revizie. Edilul şi-a exprimat speranţa că problemele cu furnizarea apei calde din Capitală vor fi rezolvate în aproximativ o săptămână.

„Pot să vă spun că problemele din ultimele 2-3 săptămâni, din București, nu sunt cauzate de noi, sunt cauzate de ELCEN pentru că au decis să intre în revizie simultan cu două centrale.”, a spus Nicușor Dan.

Acesta a precizat că spera să nu dureze mai mult de o săptămână până se rezolva problema.

„O revizie durează între 4 şi 6 săptămâni, sper, deci deja suntem la trei săptămâni de când a început, eu sper să mai dureze o săptămână - o săptămână şi un pic", a spus Nicuşor Dan

Primarul general susține că o soluție pentru rezolvarea pe viitor a problemei ar fi preluarea ELCEN de la ministerul Energiei.

„Eu am vrut să fiu tot timpul foarte echilibrat în relația cu ELCEN-ul. După cum știți, am dorit să preluăm ELCEN, bineînțeles plătind statului, Ministerul Energiei contravaloarea, tocmai pentru a nu mai fi tot timpul această pasare de răspundere între ELCEN și Termoenergetica, compania noastră”, a mai spus primarul Nicușor Dan.

Citește și Bucureștenii încălzesc apă ca în comunism. În mai multe zone, oamenii vor sta fără apă caldă până duminică, din cauza avariilor

Comisia Europeană anunță bani pentru termoficare, bucureștenii se plâng că nu au apă caldă: „Este inadmisibil”

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri