Nou scandal în Coaliție, după ce PSD a anunțat transferul liberalilor din Târgu Jiu. "O minciună"/ "Aici sunt cele 300 de adeziuni"

Data actualizării: Data publicării:
PSD GORJ
"Săptămânal vin în organizația PSD Gorj oameni care au făcut politică sau care nu au avut niciodată contact cu politica", transmite liderul PSD Gorj. FOTO: Captura video Sunclick

PSD Gorj răspunde liderului PNL Gorj și, cu cele aproape 300 de adeziuni aprobate pe masă, confirmă că întreaga conducere a fostei organizații municipale PNL Târgu Jiu a trecut la PSD. Mihai Weber, liderul social-democraților gorjeni, susține că săptămânal organizația sa primește oameni. Totodată, acesta mai spune că liberalii gorjeni sunt nemulțumiți de "modul despotic" de a face politică al liderului PNL Gorj, care se consideră "jupânul" organizației și care are anumite "derapaje", pentru că nu poate să genereze o stare de normalitate în cadrul organizației.

"La organizația PSD Târgu Jiu, în cadrul biroului politic organizat joi seară au fost primiți un număr de aproape 300 de membri ai organizației PNL Târgu Jiu. Adeziunile sunt aici. Au fost aprobate în cadrul biroului politic. Ele se alătură celor câteva zeci de adeziuni ale fostei conduceri PNL de la Târgu Jiu, făcute în urmă cu câteva săptămâni. Mai puțin aleșii locali.

După cum știți, organizația PNL Târgu Jiu, organizație performantă, din punctul nostru de vedere, argumentez pentru că a scos primarul municipiului Târgu Jiu, singurul primar de municipiu în Oltenia al PNL. Repet, a fost dizolvată. Din ce motive, nu ne întrebați.

Însă, în momentul de față, discutăm despre organizația PSD Târgu Jiu și, implicit, despre PSD Gorj. Organizația PSD Gorj se întărește săptămânal prin venirea unor membri. Săptămânal vin în organizația PSD Gorj oameni care au făcut politică sau care nu au avut niciodată contact cu politica. Este cel mai bun indicator care ne spune exact că s-a schimbat foarte mult percepția pentru PSD Gorj", a transmis liderul PSD Gorj.

Potrivit acestuia, toate sondajele realizate în ultima perioadă arată că gorjenii au un nivel ridicat de încredere în echipa PSD Gorj.

"Noi am înțeles un lucru și-l transpunem în fapte: «politica se face pentru oameni, printre oameni». Este lucrul pe care l-am demonstrat în ultimii ani și barometrul care ne arată că nivelul de încredere al gorjenilor este foarte mare în această echipă spune același lucru", a mai spus el.

Liderul PSD Gorj a spus că mai urmează și alte adeziuni, pentru că PSD Gorj este obișnuit cu maniera de a face politică a PNL Gorj, respectiv una despotică, în care președintele organizației se consideră "jupân", iar cine iese din cuvântul său poate avea soarta lui Dan Vîlceanu, care a fost exclus din partid.

"Am văzut că a existat o reacție din partea PNL.

Undeva, pe același format pe care îl au de luni și ani de zile, de a jigni, de a acuza de minciună echipa PSD Gorj, de a avea atacuri la persoană. Lucru care trebuie sa înceteze.

Noi venim cu fapte concrete.

Am fost acuzați că mințin, că sunt doar 10-12 oameni care au trecut. Asta este realitatea. Aici aveți cele câteva sute de adeziuni ale unor membri. Și nu sunt toate, pentru că urmează și altele. Sunt membri ai organizației PNL Târgu Jiu, care au făcut parte din organizațiile de pe lângă secțiile de vot, cele 56 de secții pe care le are municipiul Târgu Jiu.

Cred că dovezi mai clare decât acest lucru nu există.

Noi suntem obișnuiți cu modul de a face politică a PNL în Gorj. Actuala conducere nu generează o stare de stabilitate. Eu vreau să fac trimitere doar la declarațiile actualilor parlamentari ai PNL. Domnul deputat Pecingină care - știți ce abordare are despre actuala conducere a PNL - și anume că respectivul președinte se ocupă de organizație într-un mod despotic, că este jupânul, iar cine nu se aliniază cuvântului său pățește ce a pățit fostul președinte al PNL Gorj, domnul deputat Vîlceanu, căruia i s-a cerut retragerea sprijinului politic. Asta pune semne de întrebare pentru orice membru al PNL", a mai precizat Mihai Weber.

Șeful PSD Gorj l-a ironizat pe liderul PNL Gorj, Ion Iordache, spunând că nu poate asigura stabilitate în cadrul organizației, pentru că este confuz și nu știe de partea cărui președinte PNL se află.

"Dacă nu faci ce spune jupânul, pleci acasă. Este o stare de instabilitate generată de președintele PNL. Este o chestiune de cartea recordurilor că a făcut parte din 4 formațiuni politice în ultimii 3 ani de zile. Poate că este de înțeles modul lui de a se comporta, că sunt momente în care nu știe unde se află – lângă domnul Cîțu, lângă domnul Orban, unde a fost președinte la Forța Dreptei, lângă domnul Ciucă acum sau lângă domnul Chițoiu, pe vremuri. Poate că are anumite derapaje pentru că nu poate să genereze o stare de normalitate", a mai spus acesta.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri