Video Paradă gigant în China, la 70 de ani de la înființarea Republicii Populare

Data actualizării: Data publicării:
parada-china-2019
Din articol

Paradă uriașă în China, care sărbătorește 70 de ani de la înființarea Republicii Populare. 15.000 de soldați, sute de vehicule de luptă, rachete și avioane militare defilează în Beijing.

Președintele chinez, îmbrăcat într-un costum asemenea celor puratate de Mao Zedong, întemeietorul statului comunist, a trecut trupele în revistă dintr-o mașină decapotabilă.

El le-a transmis celor care au primit dreptul să asiste la paradă că „nimic nu poate opri națiunea și poporul chinez să avanseze”.

Lanț uman la Hong Kong

Între timp, mii de oameni au format un lanț uman la Hong Kong pentru a-și arăta dezacordul față de încercările Beijingului de a obține controlul asupra teritoriului autonom.

Protestul a fost organizat cu o zi înaintea marii aniversări a republicii comuniste.

- Dorim să arătăm lumii și guvernului din Hong Kong că vrem democrație pentru Hong Kong, într-o manieră pașnică.

- Cu toții trăim în frică, frica de a ne pierde libertatea individuală, precum și drepturile de a ne aduna și de a protesta.

Participanții au cerut dreptul de a protesta în pace, fără să mai fie atacați de forțele de ordine. Cererea lor vine după ce s-au înregistrat noi violențe între polițiști și demonstranți.

Iar astăzi sunt deja anunțate mai multe acțiuni ale activiștilor pro-democrație, motiv pentru care autoritățile au închis stațiile de metrou și mallurile și au crescut numărul forțelor de ordine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri