Patru deputați ai minorităților au COVID-19. Pambuccian: Dacă președintele convoacă consultări, îi vom propune să participăm online

Data actualizării: Data publicării:
delegația minorităților naționale la consultările de la Cotroceni
Consultari la Cotroceni cu delegația minorităților naționale - FOTO Presidency.ro

Patru deputați, din cei 18 parlamentari ai minorităților naționale, au fost confirmați cu COVID-19. Este vorba de deputații Gabriel Dragoș Zisopol, Varol Amet, Giureci Ghera și Cătălin Manea. Potrivit liderului grupului minorităților naționale, Varujan Pambuccian, aceștia au o formă ușoară și se află în izolare. 

Toți cei 18 deputați ai minorităților și angajații grupului parlamentar au fost testați în aceste zile, după ce săptămâna trecută au participat la o ședința de grup pentru a discuta despre susținerea noului Guvern. La discuții a participat și Ludovic Orban. 

Ulterior, deputatul minorității elene din România, Gabriel Dragoș Zisopol, a fost confirmat cu coronavirus. 

„Are o formă ușoară, nu are gust și miros”, a declarat liderul de grup, Varujan Pambuccian, pentru Digi24.ro. 

La testele făcute în aceste zile, alți trei parlamentari au fost confirmați pozitiv. Este vorba de deputații Varol Amet, Giureci Ghera și Cătălin Manea.

Chiar dacă restul parlamentarilor au fost testați negativ, Varujan Pambuccian a precizat că, în cazul în care președintele Klaus Iohannis va convoca partidele la o nouă rundă de consultări, îi va propune acestuia ca deputații minorităților să participe la consultări prin videoconferință.

„Președintele este important, el trebuie să fie protejat. Vom propune să participăm la consultări prin videoconferință”, a declarat Pambuccian pentru Digi24.ro.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri