UPDATE Parlamentarii PNL și USR acuză PSD că a scos butoanele de la prezidiu, ca să-i reducă la tăcere

Data actualizării: Data publicării:
butoane prezidiu camera deputatilor
Foto: PNL

Opoziția acuză Puterea de o nouă formă de cenzură, după ce săptămâna trecută a modificat regulamentul Camerei Deputaților pentru ca amendamentele să fie votate în bloc. De data aceasta, parlamentarii PNL și USR spun că cei de la PSD au scos butoanele microfonului de la pupitru, pentru ca parlamentarii să nu-l mai poată deschide, dacă președintele de ședință decide să taie microfonul.

butoane prezidiu camera deputatilor
Foto: PNL

Actualizare: Butoanele microfonului de la pupitrul Camerei Deputaților au reapărut.


„Este o pată de ruşine pentru noi ca în Parlamentul României să fie scoase butoanele microfonului de la pupitru şi cred că este în interesul nostru al tuturor să ne respectăm blazonul şi să nu ajungem de ruşinea lumii în Parlamentul României, în Camera Deputaţilor sunt scoase butoanele de la microfon. Eu am înţeles că au existat tensiuni, că au fost oameni supăraţi, dar cred că este în interesul nostru, al tuturor, să dăm dovadă de responsabilitate şi vă solicit, domnule președinte, ca responsabil de buna organizare şi desfăşurare a şedinţelor Camerei Deputaţilor, să dispuneţi de îndată revenirea la normalitate în ceea ce priveşte mutarea acestor butoane”, afirmă Florin Roman, deputat PNL.

„Au smuls butoanele microfonului din Camera Deputaților astfel încât parlamentarii opoziției să nu îl mai poată deschide dacă președintele de ședință decide să taie microfonul. Așa arată dezbaterea în Parlamentul României”, a anunțat USR într-un mesaj pe pagina de Facebook.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri