Proiect. Administratorul și acționarii firmelor în insolvență să nu înființeze societăți

Data actualizării: Data publicării:
toma petcu - 170104_AUDIERI_CABINET_GRINDEANU_00_INQUAM
Foto: Inquam Photos

Administratorul și acționarii care au adus o societate în insolvență sau în faliment ar putea primi interdicția de a înființa noi societăți, potrivit unui proiect de lege depus de trei parlamentari ai majorității PSD-ALDE.

toma petcu - 170104_AUDIERI_CABINET_GRINDEANU_00_INQUAM
Foto: Inquam Photos

Proiectul de lege de modificare a Legii societăților (nr. 31/1990) a fost depus în Parlament pe 19 martie, sub semnătura deputaților Neculai Iftimie (PSD), Florică Ică Calotă și Toma Petcu (ALDE).

Inițiativa prevede introducerea unui articol nou la art. 283 din Legea societăților, articol potrivit căruia „administratorului și acționarilor care au adus o societate în insolvență sau în faliment li se interzice să deschidă o altă societate până la finalizarea procedurilor prevăzute în legislația în vigoare”.

Totodată, dacă proiectul va fi aprobat, Ministerul Finanțelor Publice va avea obligația de a publica pe site-ul propriu lista, pe județe, cu societățile care sunt în insolvență sau în faliment.

Inițiatorii proiectului susțin, în expunerea de motive, că se impune „o primenire” a cadrului legislativ și că „este necesară o reglementare prin care să prevedem unele constrângeri, pentru a elimina abuzurile săvârșite de administratori/acționari ai societăților aduse forțat în insolvență sau faliment”.

Toma Petcu, unul dintre inițiatori, a fost ministrul Energiei în Guvernele Grindeanu și Tudose.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri