PSD exclude ideea tăierii salariilor: Trebuie eliminată din start din discuțiile care vor avea loc în cadrul Coaliției

Data publicării:
Paul Stanescu la conferinta de presa ce a urmat Comitetului executiv National al PSD in Bucuresti, marti, 29 mai 2019.
Paul Stănescu, secretarul general al PSD. Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

PSD exclude din start ideea tăierii salariilor din sistemul bugetar pentru diminuarea cheltuielilor, în contextul în care ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat că scăderea încasărilor la bugetul de stat poate duce fie la reducerea numărului de bugetari, fie la modificări ale salariilor acestora.

"Scenariul ministrului Marcel Boloș, care a menționat «o revizuire» a salariilor în sistemul bugetar, ca modalitate de a diminua cheltuielile, trebuie eliminat din start din discuțiile care vor avea loc în cadrul Coaliției, pentru a nu risca compromiterea altor măsuri bune și necesare. Să nu lăsăm un măr bolnav să strice o grămadă mare de mere sănătoase", a transmis secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

Acesta a calificat o eventuală scădere a salariilor drept o "soluție imorală".

"Trebuie să ajustăm cheltuielile publice, dar acest obiectiv nu se va face prin soluții imorale, de tristă amintire, precum tăierile salariale din perioada Băsescu. Deja inflația a avut o contribuție negativă asupra veniturilor românilor. Partidul Social Democrat și coaliția de guvernare au ca scop sprijinirea populației și a companiilor românești în această perioadă complicată și protejarea veniturilor acestora. Sub nicio formă nu vom discuta despre tăieri de salarii. Este exclus", a transmis Stănescu.

"Dimpotrivă, misiunea coaliției de guvernare este să apere veniturile și puterea de cumpărare a tuturor cetățenilor țării. Ceea ce a și făcut de când PSD a intrat la guvernare și a ales consensul, stabilitatea și cooperarea politică în locul unui conflict permanent și al instabilității. Vom găsi cu siguranță soluțiile cele mai potrivite pentru a eficientiza cheltuielile bugetare pentru că, în asemenea momente, această decizie este o dovadă de solidaritate față de români", a adăugat acesta.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri