Riscă amenzi parlamentarii care nu poartă mască? Ce spun ministrul de Interne și președinta Senatului

Data actualizării: Data publicării:
Scuzele pe care le-au găsit senatorii să nu poarte mască în Parlament
Scuzele pe care le-au găsit senatorii să nu poarte mască în Parlament.. Foto: Digi24

Ar trebui Poliția să meargă în Parlament să dea amenzi pentru nerespectarea regulilor pe timpul stării de alertă? Este întrebarea care a ajuns să fie pusă după ce Digi24 a prezentat într-un reportaj exclusiv că demnitarii nu țin cont întotdeauna de normele pe care tot ei le votează. Am putut vedea parlamentari fără mască, stând la masă în restaurantul Senatului, ignorând restricțiile impuse tuturor. Ministrul de Interne și președintele Senatului dau garanții că se vor lua toate măsurile pentru ca astfel de situații să fie evitate.

Reporter: Polițiștii ar trebui să meargă în Parlament să îi amendeze pe deputații care nu poartă mască?

Lucian Bode, ministrul de Interne: Indiferent că ești în Parlament, ești pe stradă, oriunde te afli, indiferent de statutul pe care îl ai, ai obligația să respecți toate regulile. Vom acționa la toate nivelurile și indiferent despre cine este vorba.

Reporter: Inclusiv în Parlament?

Lucian Bode: Dacă se impune, inclusiv în Parlament.

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă s-a făcut remarcată încă din prima zi prin nepurtarea măștii, ulterior a început să folosească o mască neconformă.

Reporter: Chemați poliția să fie amendați?

Anca Dragu, președintele Senatului: Vom aplica toate măsurile care s-ar aplica oricărui cetățean. Parlamentul nu trebuie să fie privilegiat. Încrederea oamenilor în Parlament e de 10%. E jignitor. Jignitor pentru populație să ai un Parlament în care să nu ai încredere.

Reporter: De de nu are lumea încredere în parlament?

Anca Dragu: Pentru că nu are încredere în politicieni, pentru că parlamentarii nu respectă legile pe care le dau.

Nepurtarea măștii și luatul mesei la resturant acolo unde momentan este interzis acest lucru sunt sancționate cu amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri