Ședința CSAT a fost suspendată

Data actualizării: Data publicării:
csat cu dancila

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării a fost suspendată, după circa 3 ore și jumătate de discuții pe tema securității naționale. Acestea vor fi reluate pe 19 decembrie.

„Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care a avut loc marți, 11 decembrie a.c., a fost suspendată de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la solicitarea membrilor Consiliului, având în vedere faptul că ordinea de zi a cuprins tematici importante referitoare la apărarea țării și securitatea națională, fapt care a generat discuții prelungite.

Drept urmare, Președintele României a decis reluarea ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării în data de 19 decembrie a.c., pentru continuarea analizei subiectelor aflate pe ordinea de zi”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Suspendarea unei ședințe CSAT este o situație puțin obișnuită. Unul dintre subiectele pe care s-ar fi putut bloca discuțiile este cel al bugetele instituțiilor din domeniul apărării – SRI, SIE, MApN, MAI.

Anul acesta, la rectificarea bugetară, bugetele SRI și SIE au fost tăiate.

Președintele Klaus Iohannis nu a avut o întâlnire separată cu premierul Viorica Dăncilă nici înaintea ședinței CSAT, nici după aceata, în condițiile în care între cei doi există divergențe în ceea ce privește remanierea guvernamentală. 

Citiți și    Rețelele lui Dragnea. Cine este fostul dușman care i-a pus la picioare mafia din Justiție

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri