Siegfried Mureşan îl avertizează pe premierul spaniol că „Europa nu va accepta un atac asupra valorilor europene”

Data publicării:
Europarlamentarul Siegfried Muresan susține o conferință de presă la sediul Parlamentului European de la Strasbourg, pe 6 aprilie 2022.
Siegfried Mureșan, europarlamentar român. Foto: Profimedia Images

Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, l-a avertizat, duminică noapte, pe premierul spaniol Pedro Sanchez că „Europa nu va accepta un atac asupra valorilor europene care vine din partea guvernului” de la Madrid, într-un mesaj postat pe platforma X.

„Un guvern ar trebui să protejeze statul de drept, nu să-l atace. Mâine (luni - n.r.) îi voi spune lui Pedro #Sanchez că Europa nu va accepta un atac asupra valorilor europene care vine din partea guvernului său”, a scris Mureşan pe X, adăugând: „Acum trei zile am apărat statul de drept din Spania în Parlamentul European, acum (o vom face) în Barcelona”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Agenţia de presă EFE relatează că Siegfried Mureşan a postat mesajul după sosirea sa în Spania, unde participă luni la reuniunea pe care PPE o organizează în Barcelona.

Reuniunea PPE are loc în plină dezbatere în Spania privind legea amnistiei activiştilor catalani.

La reuniunea PPE de la Barcelona sunt aşteptate intervenţii ale miniştrilor de externe din Italia şi Bulgaria, precum şi ale preşedintelui grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, şi ale liderului Partidului Popular (PP) din Spania, Alberto Nunez Feijoo.

Reuniunea PPE, intitulată „Drumul către Recuperare”, va începe cu un discurs de bun venit al europarlamentarilor şi vicepreşedinţilor grupului PPE, Dolors Montserrat şi Siegfried Mureşan.

Clasat al doilea la alegerile legislative din 23 iulie, în urma lui Alberto Nunez Feijoo, prim-ministrul socialist Pedro Sanchez, la putere din 2018, a reuşit să obţină ulterior un nou mandat în parlament după ce a negociat intens pentru a beneficia de susţinerea formaţiunilor regionale, între care partidele separatiste catalane.

În schimbul voturilor acestor partide, indispensabile pentru formarea unei majorităţi, Sanchez, lider al Partidului Socialist Muncitoresc din Spania (PSOE), a acceptat mai multe concesii, între care adoptarea unei legi foarte polemice de amnistiere pentru liderii şi militanţii separatişti urmăriţi penal pentru implicarea în tentativele de secesiune ale Cataloniei din 2017.

În replică, spaniolii au protestat săptămâni la rând în faţa sediului din Madrid al partidului premierului în exerciţiu, unele dintre aceste manifestaţii degenerând în violenţe care s-au soldat cu zeci de arestări.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri