Surse: Cum ar putea arăta Guvernul Ciolacu. Lista miniștrilor PSD și PNL. Ciucă: la Justiție „este în analiză” Bogdan Mateescu

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu, liderul PSD, alături de premierul liberal, Nicolae Ciucă.
Marcel Ciolacu, liderul PSD, alături de liderul liberal, Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Apar nume noi în noul cabinet care va fi condus de președintele PSD Marcel Ciolacu. Noutatea ar fi că un independent va conduce Ministerul Justiției. Este vorba despre Bodgan Mateescu, fost președinte al CSM. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a confirmat că nominalizarea lui este „în analiză”. O altă noutate este că, cel mai probabil, guvernul nu va avea miniștri UDMR. Portofoliul Dezvoltării, care era o „linie roșie” pentru aceștia, ar urma să fie ocupat de Adrian Veștea de la PNL. 

Cum ar putea arăta Guvernul Ciolacu, potrivit informațiilor Digi24.ro:

Miniștrii Cabinetului Ciolacu

Premier: Marcel Ciolacu

Secretar General - Mircea Abrudean

Vicepremier PNL - Cătălin Predoiu

Vicepremier PSD - Marian Neacșu

Ministerele PSD

Transporturi - Sorin Grindeanu

Fonduri Europene - Adrian Câciu

Agricultură - Florin Barbu

Economie + Turism - Radu Oprea

Apărare - Angel Tîlvăr

Familie - Gabriela Firea

Digitalizare - Bogdan Ivan

Muncă - Marius Budăi

Sănătate - Alexandru Rafila

Justiție - Bogdan Mateescu (independent)

Ministerele PNL

Dezvoltare - Adrian Veștea

Finanțe - Marcel Boloș

Mediu - Mircea Fechet

Cultură - Raluca Turcan

Interne - Cătălin Predoiu

Energie - Sebastian Burduja

Externe - Luminița Odobescu

Educație - Ligia Deca

„Sunt miniștri care și-au desfășurat activitatea în guvernul pe care l-am condus. Pe baza evaluărilor, parte dintre ei se vor regăsi și în noul cabinet, iar pentru celelalte poziții, vom veni cu propuneri care vor fi votate astăzi în Biroul Politic, astfel încât să avem acea nominalizare a miniștrilor care au profesionalismul necesar să îndeplinim obiectivele din programul de guvernare”, a spus Nicolae Ciucă.

„La aceste nominalizări am avut în vedere modul în care ne îndeplinim obiectivele”, a spus el.

Întrebat despre numirea la Ministerul Justiției a unui independent, Bogdan Mateescu, fost președinte al CSM, Ciucă a spus: „Este vorba despre o persoană care este în discuție, este în analiză. Dacă ne uităm la CV-ul său vedem că este un profesionist, a fost președinte CSM. Trebuie să mergem pe parcursul pe care România s-a angajat după ce nu mai avem aplicat MCV și trebuie să ne menținem în această linie de modernizare și de menținere a independenței justiției”.

Ciucă a lăsat să se înțeleagă că Marcel Boloș, care a condus Ministerul Fondurilor Europene, va trece la Finanțe.

„Marcel Boloș a fost un ministru foarte bun și poate să-și îndeplinească în continuare îndatoririle, chiar și la finanțe”, a spus președintele PNL.

El a mai spus că va mai avea astăzi loc o discuție cu UDMR pentru a se decide dacă formațiunea va mai intra sau nu în Guvern.

„Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul președinte Ciolacu, a reieșit foarte clar că vom mai avea discuții cu UDMR. Până în momentul când se va lua o decizie, posibil nu mai târziu de seara aceasta. Domnul Marcel Ciolacu și-a exprimat disponibilitatea să mai aibă o discuție cu UDMR”, explicat el.

Totuși, este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple, potrivit informațiilor Digi24.ro, mai ales că președintele Klaus Iohannis a chemat UDMR separat la consultări.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri