Surse: Nicolae Ciucă a anunțat că va candida la prezidențiale

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca la senat
Președintele PNL, Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Nicolae Ciucă își asumă să candideze la alegerile prezidențiale. Anunțul a fost făcut în reuniunea PNL de la Sinaia, potrivit unor surse politice. În aceeași ședință însă a fost prezentat și un sondaj, în care partidul nu ar obține mai mult de 19% la alegeri.

Elena Crângașu, jurnalist Digi24: Liberalii vor să meargă în alegeri singuri. Sunt siguri pe ei că au candidați puternici și că vor putea să câștige la alegerile din 2024. Despre acest subiect se vorbește la ședințele PNL - atât cele de aseară cât și cele de astăzi -, dacă ar trebui să meargă într-o alianță electorală cu PSD. Au și sondaje. Unul din ele arată că aproximativ 70% dintre românii întrebați nu vor ca PSD și PNL să-și dea mâna în alegeri și sunt și mai multe cercetări sociologice – 45 pe județe - care arată cum se situează PNL.

Sondajul general pe țară arată, susțin surse din ședință, că PNL se află mult sub PSD. 31% ar avea social-democrații și 19% liberalii.

Au fost nenumărate discuții în care liberalii s-au plâns că sunt vioara a doua în această coaliție și că le scade imaginea din cauza atitudinii pe care PSD o are față de PNL. Știm că l-au numit pe Marcel Ciolacu într-o ședință chiar „vătaf”. 

Liberalii au decis astăzi că vor merge singuri cel puțin la primele alegeri din 2024 – europarlamentarele și că își asumă că PNL va da președintele țării. Nicolae Ciucă și-ar fi asumat în ședință, spun surse, să fie candidatul PNL.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri