Surse: PSD nu participă la consultările de la Cotroceni: „Deci n-are rost să mergem”

Data actualizării: Data publicării:
Delegația PSD la consultările din 14 decembrie.
Delegația PSD la consultările din 14 decembrie. Foto: presidency.ro

Partidul Social Democrat nu va participa la consultările de astăzi cu președintele Klaus Iohannis, privind desemnarea premierului, potrivit surselor Digi24.ro. 

Delegația condusă de Marcel Ciolacu nu va mai participa astăzi la consultările cu șeful statului. PSD era primul partid convocat, la ora 15:00. 

„Deci n-are rost sa mergem. Decizia e luată deja”, a declarat un lider PSD pentru Digi24.ro.

Într-o intervenție la Digi24, senatorul PSD Robert Cazanciuc a precizat că „de principiu” s-a luat decizia neparticipării, dar o decizie oficială nu a fost adoptată încă de liderii partidului: „Până la ora 15:00 orice este posibil”.

Întâlnirile dintre președintele Klaus Iohannis și liderii partidelor aveau următorul program: PSD la ora 15:00, PNL la 15:30, Alianța USR PLUS la ora 16:00, AUR la 16:30, UDMR la 17:00, şi reprezentanţii minorităţilor naţionale la 17:30.

Coaliția PNL-USR PLUS-UDMR a format o majoritate și a anunțat că îl va propune pe Florin Cîțu.

Robert Cazanciuc: Până la 15:00 orice este posibil

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a confirmat informațiile publicate de Digi24.ro, dar a precizat însă că nu a fost adoptată o decizie oficială, iar până la ora 15:00 „orice este posibil”.

„Vi se pare că ce face președintele României este în spirit cu voința poporului român? Președintele Iohannis s-a implicat activ în formarea coaliției. Din acest motiv PSD nu are ce căuta (la consultări, n.red.). Se pare că propunerea noastră, Alexandru Rafila, n-a îndeplinit viziunea președintelui”, a spus Robert Cazanciuc, la Digi24.

Întrebat totuși dacă PSD a luat decizia să nu participe la consultările de la Cotroceni, el a spus că „a fost o discuție de principiu, până în momentul de față. Decizia o va lua conducerea partidului. Până la 15:00 orice este posibil. Dar de principiu, prezența PSD se pare că nu este necesară pentru președintele României”.

El a adus aminte de fostul președintele Traian Băsescu, despre care a spus că „a interpretat negativ Constituția” și a creat conflicte. „Astăzi, pe 22 decembrie, nu putem vorbi de interpretarea cu bună credință a constituției de către președintele României”, a completat senatorul PSD.

„Dacă PSD primea mandat de formare a majorității, ar fi format. Noi putem să discutăm de dragul discuției”, cu celelalte partide, a mai spus Cazanciuc.

Întrebat ce acțiuni a avut PSD pentru formarea unei majorități, în condițiile în care niciun partid nu poate guverna singur, senatorul PSD a recunoscut că „nu putem vorbi de un demers serios”.

„Aici vorbim de un mandat prin care țara trebuie guvernată așa cum a vrut poporul român. Nu avem cum să facem negocieri, din moment ce nu am primit un mandat. Încercăm să stăm stricți legați de legea fundamentală. De ce mai facem alegerile dacă cei de la Vila Lac 1 conduc România?”, a mai spus Cazanciuc.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri