Traian Băsescu, avocatul Chișinăului. Președintele a discutat cu J.M.Barroso despre R.Moldova

Data publicării:
traian basescu fotoliu

La Paris l-am rugat pe domnul Barroso, premergător întâlnirii pe care o să o aveți mâine și cu premierul, să se gândească la niște resurse din Connecting Europe pentru linia de 400 de kW și cele două de 400 de kW, și să vedem cum le mișcăm. Deci e pregătit pentru subiect”, a spus Traian Băsescu, preşedintele României.

Întrevederea are loc cu doar două săptămâni înainte ca Republica Moldova să semneze acordul de asociere cu Uniunea Europeană - dar şi la câteva zile după ce Jose Manuel Barroso a spulberat speranţele ţării noastre de a mai intra în Schengen anul viitor.

Uniunea Europeană speră să semneze la finalul acestei luni acorduri de asociere atât cu Ucraina, cât și cu Republica Moldova. Semnarea acordului ar fi fost un important pas spre integrarea europeană pe care l-ar fi făcut cei doi vecini ai României. Însă Uniunea Europeană va trebui să se mulțumească, cel mai probabil, doar cu Moldova, căci în doar câteva zile Ucraina pare să fi renunțat definitiv la ambițiile sale occidentale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri