Traian Băsescu: La cât de irațional lucrează PSD-ul, Iohannis se poate teme de suspendare

Data actualizării: Data publicării:
traian basescu digi24
Traian Băsescu, la Digi24

Fostul președinte Traian Băsescu, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24, că "urmează o criză politică", iar actualul șef de stat se poate teme de o suspendare, "la cât de irațional lucrează PSD-ul", după ce Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe premierul demis, Ludovic Orban, să formeze un nou guvern, după consultările avute la Cotroceni cu partidele politice. 

"Urmează o criză politică, care e mai mult decât previzibilă. Primul Guvern o să cadă, iar al doilea nu o să fie discutat de Parlament. Făcând o analiză, dacă tot insistă atăt de mult PNL-ul pentru alegeri anticipate, nu văd de ce PSD-ul nu ar fi de acord să le facă simultan cu locale pentru că, o asemenea situație ajută cel mai mult PSD-ul. Ei își mobilizeaza cel mai bine activul în preajma alegerilor locale. Ar putea să profite de mobilizare pentru bătălia pe care o dau politicienii locali", a declarat Traian Băsescu.

Teodora Tompea, jurnalist Digi24: "Să ne așteptăm la o sesizare din partea PSD la CCR?"

Traian Băsescu: "Nu, nu scrie nicăieri în Constituție că nu poți delega în mod repetat un politician să formeze guvernul. Sau ne-politician. Președintele poate să dea mandat repetat aceleiași persoane."

Teodora Tompea: "Se poate teme șeful statului de o aducere în discuție a suspendării sale?"

Traian Băsescu: "Da. La cât de irațional lucrează uneori PSD-ul este posibil, și asta, ca măsură tactică pentru a câștiga timp."

Editor: I. I. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri