USR anunță protest în ziua moțiunii. Mesajul lor: „Ia-ţi zi liberă pentru România!”

Data actualizării: Data publicării:
conducere usr

Liderii USR îi cheamă pe oameni în stradă în ziua moţiunii de cenzură. Conducerea Uniunii Salvaţi România a numit mişcarea: „Ia-ţi zi liberă pentru România!” Vicepreşedintele Cristian Ghinea spune că decizia a fost luată după ce social-democraţii au anunţat că îl apără până la capăt pe Liviu Dragnea, deşi a fost condamnat în primă instanţă în dosarul angajărilor fictive.

„Când nedreptatea devine lege, rezistenţa devine datorie. Biroul Politic al USR, ca urmare a faptului că PSD a ales să facă scut în jurul unui infractor, a decis să chemăm toţi cetăţenii români la un protest paşnic, miercuri, 27 iunie, în ParculIzvor, începând cu ora 12. Acţiunea se va numi: „Ia-ţi zi liberă pentru România!” USR îndeamnă cetăţenii să-şi ia concediu pentru a veni la București când se votează moţiunea de cenzură PSD-ALDE”, a spus Cristian Ghinea.

Reprezentanţii partidului fac apel la toate partidele, dar şi la societatea civilă să se alăture demersului.

”Îndemnăm cetăţenii României să poarte începând de astăzi o banderolă #FărăPenali, în semn de grevă japoneză. USR va cere în Parlament, în fiecare zi, demisia din toate funcţiile deţinute de Liviu Dragnea. Liviu Dragnea este un pericol pentru România, este un pericol pentru viitorul copiilor noştri. Liviu Dragnea trebuie să plece”, se mai arată în document.

Anterior, într-un mesaj postat pe Faacebook, USR a precizat că Liviu Dragnea nu poate fi lăsat să-şi ducă planul ”până la capăt”.

”Nu putem să îl lăsăm pe Liviu Dragnea să îşi ducă planul «până la capăt»! Trebuie să luptăm pentru justiţie şi democraţie. Cel mai probabil urmează o Ordonanţă de Urgenţă, după modelul OUG 13. O putem opri doar împreună în stradă! USR îşi face treaba în Parlament, Dragnea şi argaţii lui din PSD sunt exasperaţi, dar o ordonanţă de urgenţă poate fi oprită doar în stradă. Merită să îţi iei miercuri o zi liberă pentru România! E în joc viitorul tău, al copiilor şi al nepoţilor tăi”, spun cei de la USR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri