Victor Negrescu, despre alegerile din 2024: Politicienii care vor arăta că au soluţii sunt cei care vor câştiga încrederea românilor

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - DEZBATERE - IMPACTUL SOCIAL AL NOILOR TEHNOLOGII - 19 IUN 2023
Victor Negrescu, europarlamentar. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu a declarat, sâmbătă, la Neptun, că alegerile electorale care vor avea loc anul viitor vor fi influenţate de cât de responsabili sunt oamenii politici. Acesta a mai spus că politicienii care vor arăta oamenilor că au soluții sunt aceia care vor câștiga încrederea românilor.

Potrivit lui Negrescu, trebuie demontate ştirile false pe care extrema dreaptă le promovează, uneori cu sprijin din zona de est a Europei.

"Eu cred că alegerile următoare vor fi influenţate de cât de responsabili sunt oamenii politici. Cei care sunt responsabili şi vor arăta că au soluţii sunt cei care vor câştiga încrederea românilor. E adevărat, discursul populist afectează pe toată lumea (...). Asta vom încerca noi să facem, să arătăm că ne asumăm decizii, că avem proiecte, că suntem capabili să facem ceea ce este necesar în fruntea ţării, şi la nivel local, şi la nivel naţional, şi la nivel european. Şi trebuie să demontăm acele ştiri false pe care extrema dreaptă le promovează, uneori cu sprijin din zona de est a Europei. Aşa că trebuie să fim foarte mult vocali, să ieşim din defensivă, să vorbim cu românii, să le răspundem la întrebările cele mai dificile pentru că doar prin onestitate putem să câştigăm încrederea lor", a afirmat Victor Negrescu la Universitatea Europeană de Vară PES activists România.

Ministrul social-democrat al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, consideră că, pentru ca oamenii să fie motivaţi să voteze pentru alegerile europarlamentare, trebuie să li se explice ce înseamnă Europa.

"Statistic, alegerile pentru Parlamentul European au cele mai scăzute rate de prezenţă la vot. Cred că este foarte important să transmitem ce înseamnă Europa. România, cum arată astăzi, nu s-ar fi dezvoltat fără zecile de miliarde de euro care au venit din finanţări europene, fără reforme care au venit din partea Europei şi au fost implementate în ultimii ani, din 2007 încoace, şi cred foarte mult că românilor trebuie să li se spună explicit şi clar ce înseamnă Europa pentru ei. Alternativa la Uniunea Europeană nu există din punctul meu de vedere şi singura cale pentru a le explica oamenilor de ce trebuie să vină la vot o reprezintă câteva elemente clare şi explicate legate de finanţările europene, de viitorul copiilor care, din punctul meu de vedere, poate doar să fie înspre Vest, înspre Europa şi Statele Unite ale Americii", a spus Ivan, la reuniunea PES. 

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri