Sari la conținut

Victor Ponta: Miniştrii nu vor salarii, ci se „jertfesc” pentru binele țării

 

Victor Ponta a declarat că s-a reuşit creşterea veniturilor persoanelor care îşi desfăşoară activitatea la nivel guvernamental în zona fondurilor europene cu scopul ca funcţionarii să nu mai fie tentaţi să plece în mediul privat sau să facă acte de corupţie.

„Dacă lucrezi în autorităţi de management, organisme intermediare, şi câştigi 3-400 de euro şi poţi să te duci consultant în partea privată şi să câştigi 3-4.000 de euro, evident este că ori avem o plecare a tuturor celor care sunt competenţi, ori avem corupţie”, a spus Victor Ponta, potrivit Mediafax.

În opinia sa, cei care lucrează în această zonă guvernamentală au venituri dacă nu suficiente, oricum mult mai mari decât prim-ministrul sau miniştrii.

„De exemplu, domnul ministru Nica, dacă ar fi şef de autoritate de management, ar câştiga mult mai mult decât ministrul, cel puţin dublu”, a argumentat premierul.

Prezent alături de premier, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a replicat: „De trei ori!”.

„Dar domnia sa, dorind să lucreze pentru binele ţării şi jertfindu-se, ca toţi cei de faţă, pentru binele public, noi nu vrem salarii, noi vrem doar să lucrăm”, a adăugat premierul.