VIDEO. Mesajul transmis de Tudor Chirilă la începutul unui concert: „Să terminăm dracului cu hoții de la putere”

Data publicării:
tudor chirila_petre ivu
Foto: Petre Ivu

Se înmulțesc momentele politice la concertele susținute de artiști în România. Sâmbătă seară, înainte de un concert pe litoral, Tudor Chirilă a ținut un discurs publicului în care a cerut să semneze pentru campania USR „Fără penali în funcții publice” și a îmbrăcat tricoul voluntarilor care strâng semnături pe tot parcursul concertului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tudor Chirilă a făcut o paralelă între orchestra de pe Titanic, care a continuat să cânte până la scufundarea vasului, și România: „Eu nu cred că trebuie să cântăm până când țara asta se scufundă de tot”.

El a amintit și de românii plecați în străinătate: „Numărul lor crește lună de lună. Cred că nu este familie pe plaja asta care să n-aibă pe cineva în străinătate.”

Artistul a mai spus că „o șleahtă de hoți fac legi doar pentru ei este vina noastră” și că „un gest de normalitate ar fi să terminăm dracului cu hoții ăștia de la putere, odată pentru totdeauna”.

Totodată, Chirilă a spus că „e despre ce face fiecare dintre noi în viața noastră” și că românii nu trebuie să aștepte un lider. „Noi nu știm să trăim unii cu alții, noi trăim doar pentru noi, iar asta trebuie să schimbăm”, a adăugat el.

Artistul a îmbrăcat tricoul „#fărăpenali” și a făcut apel la oameni să semneze pentru inițiativa USR de modificare a Constituției pentru ca un condamnat penal să nu mai ocupe o funcție publică: „Semnați, fraților! Nu e vorba decât despre o semnătură”.

Faptul că trebuie să se strângă atâtea semnături, 500.000 și 20.000 pe județe, arată că s-au gândit din timp ca Consituția României să nu poate fă niciodată revizuită de noi, ci doar de ei, și asta spune multe. Dacă vrem să trăim într-o țară cu mafia, atunci nu semnăm”.

Pe tot parcursul discursului său, oamenii l-au aplaudat.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri