Primăria Rimetea a fost amendată după ce mai multe persoane care au băut apă s-au îmbolnăvit

Data publicării:
Image of drinking clean cold spring flowing water in nature during spring/summer time. Female hand is collecting the water for drinking. Close up shot with no recognizable face
Foto: arhivă GettyImages

Primăria comunei Rimetea a fost amendată cu 40.000 de lei de DSP Alba, după ce mai multe persoane care au băut apă dintr-un izvor s-au îmbolnăvit.

DSP Alba anunță că instituția a primit o sesizare privind posibile îmbolnăviri la opt persoane care au consumat apă de la un izvor aflat pe domeniul public al comunei.

„Inspectorii DSP Alba au sancționat Primăria Rimetea cu o amendă în cuantum de 40.000 de lei. Motivul îl reprezintă lipsa autorizației sanitare de funcționare pentru rețeaua comunală de distribuție a apei potabile”, a arătat DSP.

De asemenea, au fost recoltate probe din izvor, urmând ca în urma analizelor de laborator să se stabilească dacă apa este sau nu potabilă.

Din verificări a mai reieșit faptul că mai multe persoane care au consumat apă din acest izvor s-au prezentat la spital cu simptome digestive, însă nu au necesitat internare.

„În cazul în care probele de apă vor ieși neconforme, se va dispune primăriei interzicerea consumului de apă din izvor până ce apa devine potabilă”, a declarat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, potrivit Mediafax.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri