Exclusiv România ar putea deveni principalul producător de muniție din Europa pentru tancurile Abrams. Anunțul ministrului Economiei

Data actualizării: Data publicării:
tancuri abrams
Radu Oprea a mai adăugat că e nevoie de fabrică de pulberi pentru a produce muniție și că acesta este un alt proiect deja concretizat. FOTO: Profimedia Images

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat vineri, la emisiunea LIVE, de la Digi24, prezentată de Alexandru Rotaru și Robert Kiss, că România ar putea deveni principalul producător de muniție pentru tancurile Abrams. 

„Sunt proiecte la care lucrăm de mai multă vreme, unele au început deja, unele s-au concretizat deja prin memorandumuri semnate. Un alt memorandum a fost semnat astăzi în prezența ambasadoarei Kavalec cu GDOTS, General Dynamics, partea care produce muniție. Vrem să transformăm fabrici din cadrul ROMARM într-un centru de excelență pentru muniția mare, calibru 120, 155, să producem în România și să exportăm din România în țările din estul Europei și centrale pentru tancurile americane care deja sunt prezente în cât mai multe țări, România urmând să fie acest pol, acest centru de excelență, în care vom produce această munițe. Suntem avansați în acest proiect, pentru că am lucrat foarte mult timp în urmă, e definit proiectul, știm valoarea investițiilor, timpul, azi a fost semnat acest parteneriat între ROMARM și General Dynamics”, a explicat ministrul.

Radu Oprea a mai adăugat că România va deveni principalul producător de muniție pentru tancurile Abrams.

„Ne dorim ca România să devină principalul producător de muniție pentru tancurile Abrams. Am avut deja inspecția experților și e un proiect la care lucrăm de mai multă vreme, este concretizat, știm toți pașii pe care îi avem de făcut”, a mai explicat el.

Ministrul a mai adăugat că e nevoie de fabrică de pulberi pentru a produce muniție

De asemenea, a mai adăugat că e nevoie de fabrică de pulberi pentru a produce muniție și că acesta este un alt proiect deja concretizat.

„Ca să poți produce muniție ai nevoie și de fabrică de pulberi. Acesta este un alt proiect care este deja concretizat, pentru că există, împreună cu o companie germană,  o comunicare din partea Comisiei Europene. Lucrăm și la acest proiect, în fiecare zi mai punem o cărămidă pentru ca în cel mai scurt timp acest proiect să existe și să producem și pulberea de care avem nevoie”, a mai spus Radu Oprea.

Ministrul a mai afirmat că acest lucru s-ar putea întâmpla în câteva luni.

„Vom începe treptat, vom începe să facem anumite operații în România, finale, vor însemna și echipamente și utilaje noi în hale deja existente. Se poate întâmpla în termen de luni de zile, să începem primele operații împreună, de producție. Noi deja producem în România. Este un moment de oportunitate pentru industria românească națională cu capital de stat și cu capital privat. Avem nevoie să lucreze împreună, mai ales pe zona de cercetare-dezvoltare”, a conchis el la Digi24.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Noi reguli în școlile din România. Schimbarea devine obligatorie pentru elevi
Digi FM
O femeie a petrecut 43 de ani după gratii pentru o crimă pe care nu a comis-o. Ce a decis acum un judecător...
Pro FM
Shakira, adevărul despre viața ei sentimentală, după despărțirea de Pique: „Nu ar trebui să-mi placă bărbații...
Film Now
Copiii lui Hugh Jackman își fac griji pentru actor. „Au inițiat un plan de salvare și au făcut scut în jurul...
Adevarul
Șeful Biroului Interpol din Republica Moldova, arestat pentru ștergerea datelor infractorilor urmăriți...
Newsweek
Oferta Rusiei pentru pace a fost respinsă. Ședință de urgență, submarin nuclear rusesc în Scoția
Digi FM
Julia Roberts, spectaculoasă la brațul lui Biden, la o strângere de fonduri la care au participat și Clooney...
Digi World
Semnalul transmis de corpul tău care te avertizează că nu ar trebui să bei cafea. Poți face un test simplu în...
Digi Animal World
Cât mănâncă pe zi cel mai gras câine din Cehia. Cântărește 125 de kilograme și are aproape un metru înălțime
Film Now
Imagini inedite cu Jason Statham, "dintr-o altă viață". Înainte de a fi durul din filme, a luptat 10 ani la...
UTV
(VIDEO) Reactia lui Babasha dupa ce a fost huiduit la concertul celor de la Coldplay: “Am avut inainte o...