Când devine o urgență durerea abdominală? Ce afecțiuni grave poate ascunde

Data publicării:
durere_abdominala_CPU_sanador Articol susținut de SANADOR

Orice persoană s-a confruntat la un moment dat cu dureri de burtă, acestea fiind printre cele mai frecvente simptome, pentru că pot să apară din multe cauze. Durerea abdominală poate fi prezentă într-o indigestie, des întâlnită mai ales de Sărbători, când alimentația este mai bogată în grăsimi de origine animală, dar poate fi determinată și de boli severe, precum hepatita, colecistita, pancreatita sau de complicații care pun viața în pericol, cum sunt peritonita, embolia pulmonară ori infarctul miocardic acut.

Percepția durerii este diferită de la o persoană la alta și nu poate fi măsurată obiectiv. Indiferent de severitatea acestui simptom însă, durerea abdominală nu trebuie neglijată dacă nu se ameliorează în scurt timp sau dacă este însoțită și de alte manifestări clinice, precum febră, greață și vărsături sau dispnee. În asemenea situații, pacientul trebuie să ceară cât mai repede ajutor medical, pentru un diagnostic corect și un tratament prompt și adecvat.

Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Clinic SANADOR, singurul din sistemul medical privat, asigură cele mai bune îngrijiri de specialitate pentru numeroase urgențe medicale și chirurgicale, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Echipa medicală este formată din medici urgentiști și din asistenți medicali specializați în medicină de urgență foarte bine pregătiți, care vor prelua imediat pacientul, pentru consultație și analize.

În cazul simptomelor digestive, cum este durerea de burtă, investigațiile includ o ecografie abdominală, iar în funcție de indicația medicală, pot fi necesare și o endoscopie digestivă superioară, o colonoscopie, un examen RMN abdominal sau o tomografie computerizată. În acest fel, medicul poate stabili rapid și sigur diagnosticul, pentru a recomanda tratamentul potrivit.

Dacă este necesar, pacientul va fi consultat și de un medic specialist, Spitalul Clinic SANADOR având 22 de linii de gardă. La recomandarea medicului, pacientul poate fi internat pe secția de specialitate, pentru monitorizare și continuarea investigațiilor, sau poate fi externat după administrarea tratamentului și stabilizare.

Pentru stabilirea unui diagnostic prompt, echipa medicală a Compartimentului de Primiri Urgențe SANADOR are acces la investigații imagistice performante, disponibile nonstop, și la analize de laborator care pot fi realizate inclusiv la patul bolnavului, prin sistemul point-of-care.

De asemenea, Spitalul Clinic SANADOR dispune de unul dintre cele mai performante blocuri operatorii din țară, pentru tratamentul chirurgical al unor urgențe medicale precum peritonita sau ocluzia intestinală, care se pot manifesta prin durere abdominală. Blocul operator este conectat la o Secție de Terapie Intensivă performantă, echipată cu aparatură de ultimă generație, unde pacienții primesc îngrijiri avansate de specialitate.

Spitalul Clinic SANADOR are și un Serviciu de Ambulanță cu dispecerat (telefon 021.9699) și flotă proprie, fiecare autospecială fiind complet echipată pentru acordarea de îngrijiri prespitalicești complete și performante. Printre dotările fiecărei ambulanțe SANADOR se numără, conform regulamentelor în vigoare la nivel național, defibrilator, electrocardiograf, pulsoximetru, injectomat, glucometru, ventilator mecanic, aspirator fix și portabil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri