Copii chinuiți de un stomatolog fals. Părinții l-au reclamat la Colegiul Medicilor și la poliție

Data publicării:
stomatolog

Un alt medic fals a fost descoperit la Suceava. Colegiul Medicilor Stomatologi a deschis o anchetă pentru a vedea în ce condiții o femeie din oraș s-a dat drept stomatolog şi a făcut intervenții medicale mai multor copii, chiar dacă nu are autorizaţie de liberă practică. Până acum, femeia a fost reclamată de părinţii a patru copii, iar cazul a fost preluat de poliţişti.

Ioana Oanea şi-a dus copilul cu încredere la stomatolog. Femeia s-a pus pe drum de la Fălticeni, până la Suceava, cu băiatul ei de 4 ani, chinuit de o măsea cariată.

Ioana Onea, mama copilului: I-a făcut copilului meu mai multe servicii printre care și inhalosedare, plombare, curățare măseluță. La două luni, două luni și un pic de la intervenţie copilului i s-a inflamat zona respectivă, a făcut un abces, i s-a umflat foarte tare falca.

Femeia a revenit la cabinet și a rămas înmărmurită de atitudinea medicului care-i tratase deja copilul.

Ioana Onea, mama copilului: Nu era sigură pe ea, pe ce trebuie să facă, dacă să-i facă inhalosedare sau nu, dacă să folosească nu știu ce tip de freză... Am întrebat-o dacă este medic și mi-a spus „da”. La solicitarea mea de a-mi prezenta o diplomă de licență, ea nu a reușit să-mi prezinte decât o diplomă de participare la un curs.

Mama a făcut o sesizare la Colegiul Medicilor Stomatologi din Suceava. Aşa s-a descoperit că suspiciunea ei era adevărată.

Dan Gabriel Gospodaru, președintele Colegiului Medicilor Stomatologi Suceava: Dumneaei nu figurează în evidențele noastre ca fiind medic stomatolog. Nu are niciun fel de act. Este un cabinet fantomă, nu are autorizație de practică, de liberă practică, nu știm nimic despre el.

Contactată de jurnaliştii Digi24, falsa doctoriţă care şi locuieşte la adresa unde se află cabinetul, nu a vrut să comenteze în niciun fel situația. Soţul îi ia însă apărarea şi spune că femeia este studentă în anul 6 la o universitate din Iași și că ar avea voie să facă diferite proceduri stomatologice. Ba chiar ar avea şi un contract cu un alt medic stomatolog.

Medic colaborator: La mine ea are voie doar să-mi dea instrumentar. Nu știu despre ce copii este vorba, eu nu am văzut și nu sunt implicat în chestia asta.

Falsul medic stomatolog ar fi tratat mai mulţi copii. Doar patru dintre părinţi au făcut până acum plângeri la Colegiul Medicilor. Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri