Cum pot fi tratate modern afecțiunile urologice grave?

Data actualizării: Data publicării:
chirurgie_robotica_sanador_urologie Articol susținut de SANADOR

Cancerele urologice, precum cancerul de prostată, cancerul renal sau cel al vezicii urinare, beneficiază în prezent de tratament cu viză curativă atunci când sunt identificate în stadii incipiente. Pentru depistarea timpurie a acestor afecțiuni, controalele medicale periodice au un rol foarte important.

Odată ce diagnosticul a fost stabilit, abordarea terapeutică trebuie să se realizeze personalizat, ținându-se cont de particularitățile fiecărui pacient în parte. Tratamentul cancerelor urologice poate include chirurgie, radioterapie, hormonoterapie, chimioterapie sau imunoterapie, în funcție de caz. Tehnicile chirurgicale moderne, minim invazive, ca laparoscopia sau chirurgia robotică urologică, și-au dovedit eficiența de-a lungul timpului, prin obținerea de rezultate excelente, atât pe termen scurt cât și pe termen lung, în tratarea cancerelor urologice. La acestea se adaugă și avantajele numeroase pe care chirurgia minim invazivă le aduce pacienților: incizii de mici dimensiuni, risc de complicații redus, recuperare rapidă și spitalizare de scurtă durată.

Indicația pentru intervenția chirurgicală asistată de robot este stabilită în funcție de extensia tumorii și de preferințele pacientului, acest tip de chirurgie oferind posibilitatea realizării unei game variate de proceduri urologice. Acestea includ prostatectomii, nefrectomii parțiale sau totale în cazul cancerului renal sau cancerului de ureter, excizia chisturilor, tratament pentru tumori renale și tumori suprarenale, precum și pieloplastie și cistectomie pentru cancerul de vezică urinară.

Dintre bolile urologice, cancerul de prostată, fie că este localizat sau într-un stadiu avansat la nivel local, poate beneficia de un tratament chirurgical cu viză curativă. În cazurile selectate cu atenție, în care prostatectomia radicală îndeplinește obiectivele oncologice și funcționale, chirurgia robotică s-a dovedit a fi o soluție eficientă pentru vindecarea pacienților cu această afecțiune.

Echipamentul robotic ajută chirurgul să excizeze cu maximă precizie toate structurilor anatomice afectate de cancerul de prostată, cu posibilitatea de a conserva sfincterul uretral extern, de a menține continența urinară și de a proteja elementele neurovasculare care înconjoară prostata. Aceste manevre precise permit recuperarea potenței pacienților după o astfel de intervenție majoră.

Cistectomia este o opțiune chirurgicală utilizată în cazurile de cancer de vezică urinară în care tumora a depășit peretele muscular. Această procedură implică îndepărtarea parțială sau totală a vezicii urinare. Tratamentul cancerului renal poate include intervențiile chirurgicale de nefrectomie parțială, nefrectomie simplă sau nefrectomie radicală, dar și radioterapie, chimioterapie sau terapie biologică, în funcție de stadiul tumorii și particularitățile cazului.

La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile urologice robotice sunt realizate cu ajutorul sistemului da Vinci Xi, cel mai modern echipament robotic existent în acest moment în lume, prin tehnologia pe care o utilizează. În acest fel sunt rezolvate cu succes chiar și cele mai complexe cazuri. Operațiile sunt efectuate de o echipă de medici urologi de elită, cu o vastă experiență în tratamentul diferitelor afecțiuni urologice. Intervențiile robotice urologice realizate la SANADOR acoperă întregul spectru al chirurgiei urologice oncologice și reconstructive, tratând tumori renale, tumori de glandă suprarenală, reconstrucția joncțiunii pielo-ureterale, leziuni ale ureterului și reimplantarea uretero-vezicală.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri