Ministrul sănătății, precizări despre audierea sa la DIICOT

Data publicării:
florian bodog

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a reacţionat, vineri, pe Facebook, la informaţiile privind audierea sa la DIICOT, joi seară, în dosarul medicului Mihai Lucan. El a precizat că a dat declaraţii complete în calitate de martor în acest dosar şi că, fiind o anchetă în curs, are „datoria şi responsabilitatea unui comportament discret, prudent şi rezervat”, relatează News.ro.

Florian Bodog spune că, în calitate de ministru al sănătăţii, a colaborat instituţional cu magistraţii DIICOT încă din faza cercetării deschise împotriva profesorului Mihai Lucan.

„În cursul zilei de ieri, am dat declaraţii complete, în calitate de martor, în acest dosar. Ca de fiecare dată, am răspuns favorabil demersurilor justiţiei şi voi continua să fac acelaşi lucru ori de câte ori sunt solicitat, ca ministru, dar şi ca cetăţean. Deoarece există o ancheta în curs am datoria şi responsabilitatea unui comportament discret, prudent şi rezervat. Voi sprijini pe căi instituţionale, în măsura competenţelor de care dispun, aflarea adevărului în acest caz, ca şi în celelalte dosare din Sănătate”, a scris Bodog pe Facebook.

Bodog a adus aceste clarificări după ce presa a scris, vineri dimineaţă, că el a fost audiat joi seară la DIICOT. Bodog fusese citat pentru dimineaţa de joi la DIICOT, însă citaţia nu au ajuns la timp, iar procurorul de caz a decis ca audierea să fie reprogramată. 

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a făcut un denunţ în acest dosar, afirma miercuri că actualul ministru al Sănătăţii ar fi intervenit în timpul unui control la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi că între Mihai Lucan şi Florian Bodog există o legătură de rudenie.

„Florian Bodog, împreună cu funcţionari de la Casa de Asigurări, împreună cu Hirţea - consilierul său, au aranjat ca la un control desemnat de DIICOT funcţionari de la Casa de Asigurări să fie cazaţi la un hotel de cinci stele din Cluj, cu încălcarea legii. Acel control a devenit brusc foarte moale, iar acest lucru s-a făcut cu complicitatea managerului Spitalului Judeţean din Cluj, Petru Şuşcă, care a Afăcut toate eforturile necesare ca Institutul de Transplant să intre în faliment, ca să îl transforme într-o secţie. Actualul ministru a vorbit cu Hirţea ca să vorbească cu Şuşcă şi să aranjeze ca acei oameni să stea la un hotel de cinci stele. Domnul Bodog are legături foarte vechi cu familia Lucan. Are legături cu familia Lucan printr-o relaţie de naş”, a adăugat deputatul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri