Participant la discuţia cu Sorina Pintea: Auzeam de o imixtiune gravă în justiţie. Suna ca şi când ar fi fost normal

Data publicării:
180306_MS_CONFERINTA__sorina pintea_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Monica Althamer, fost secretar de stat și participant la discuția unde Sorina Pintea ar fi spus că Raed Arafat i-ar fi reproșat că a transmis magistraților documente despre transportul victimelor Colectiv, că a fost un moment de șoc, deoarece era vorba de imixtiune în actul de justiție.

„Am participat la acea discuție, am fost 8 participanți, un grup de supraviețuitori ai Colectiv. Îi însoțeam și eu în calitatea mea de consilier de pacienți, fost secretar de stat. Tema întalnirii nu era discutarea modului în care s-au trimis sau nu documente, pentru că nu eram informați, cum e și normal, legat de ce trimite Ministerul instituțiilor statului. Eram acolo pentru a discuta despre două (acte, n.r.) normative - OUG privind tratamentele in străinătate ale supraviețuitorilor Colectiv și al doilea - proiect de Ordin referitor la transferul în străinătate al pacienților cu arsuri”, a declarat, la Digi24, Monica Althamer, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Afirmațiile Sorinei Pintea cu privire la reproșurile pe care i le-ar fi adus Raed Arafat și fostul ministru Nicolae Băniciou au fost lansate în contextul discuției despre mecanismul de transfer al pacienților arși în străinătate, fiind un proiect în lucru cu privire la această procedură.

„În contextul acela, exprimându-ne îngrijorarea referitoare la propunerile DSU, am ajuns cu discuția - neplanificată de cineva - la ce ați auzit dumneavoastră. Eu am precizat că sunt informații privind modul în care s-a efectuat transferul în străinătate, transportul, care lipsesc din documentele personale ale supraviețuitorilor - cel puțin cei prezenți la discuție și care au confirmat că nu dețin în dosarele lor medicale informații privind transportul. (...) A fost un moment de șoc. Tocmai auzeam cu toții, 8 și alte persoane din MS, de o imixtiune gravă în actul de justiție și suna ca și cum ar fi fost ceva normal care ține de discuții între colegi”, a mai spus Althamer.

Fostul secretar de stat a spus că este inadmisibil ca supraviețuitorii Colectiv să nu dețină documente cu privire la modul cum au fost tratați, adăugând că toată documentația ar fi trebuit să ajungă la anchetatori.

Sorina Pintea a spus într-o discuție cu reprezentanții Colectiv și publicată de Libertatea, că Raed Arafat și Nicolae Bănicioiu i-ar fi reproșat că a transmis magistraților documente privind transportul victimelor fără să anunțe.

Ulterior, Arafat a infirmat informația și i-a cerut ministrului să clarifice public situația.

Redactare G.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri