Un artist român stabilit în Germania a donat banii din concerte pentru o maternitate din Timişoara

Data publicării:
roman donatie spital
Un artist român stabilit în Germania a donat unei maternităţi din Timişoara un ecograf de ultimă generaţie.

Un artist român stabilit în Germania a donat unei maternităţi din Timişoara un ecograf de ultimă generaţie. Bărbatul spune că s-a hotărât să facă acest gest după ce a aflat, de la Digi24, că multe maternități din ţară nu au aparatură medicală. Ecograful, care a costat 50.000 de euro, a fost cumpărat cu banii strânşi de artist din concerte.

Acesta este primul ecograf nou care intră în secția de Neonatologie a Maternităţii Odobescu din Timișoara, după mai bine de un deceniu. Aparatul medical, de ultimă generaţie, a fost donat spitalului de un artist român, stabilit în Germania.

Ionel Radonici, donatorul ecografului: „Cândva am văzut la Digi, se vorbea despre maternitățile care nu au aparatură medicală. Atunci ne-am gândit, din concertele pe care le adunam noi, toți banii i-am pus într-un fond”.

Ecograful a costat 50.000 de euro, iar banii au fost strânşi în 3 ani.

Dr. Mihaela Țunescu – neonatolog la Maternitatea Odobescu: „Ecograful ne ajută extrem de mult în punerea diagnosticului neonatal”.

Dr. Gabriela Olariu - șef secție Neonatologie: „Noi am avut ecografe din 2007, două, care-s pe butuci, am avut unul împrumutat de la Obstetrică”.

Aproximativ 100 de copii sunt îngrijiţi anual în secţia de Neonatologie a Maternității Odobescu din Timișoara.

Tot datorită unui om cu suflet mare, de această dată străin, mii de localnici din Tismana beneficiază acum de consultaţii şi tratamente fără să fie nevoiţi să se mai deplaseze zeci de kilometri, până la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu. Un fost profesor din Luxemburg, în vârstă de 83 de ani, a donat 15.000 de euro autorităţilor locale pentru dotarea Centrului de permanenţă din oraş.

Mulţumită ultimelor dotări, aici, în Centrul de permanenţă din Tismana, pot fi consultaţi şi diagnosticaţi în acelaşi timp patru bolnavi. Numai anul trecut, au primit îngrijiri medicale aici peste 3.500 de persoane

Profesorul pensionar din Luxemburg nu este la prima donaţie în ţara noastră. Anul trecut, acesta a construit un centru pentru copiii cu dizabilităţi, tot în judeţul Gorj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri