Unde te operezi dacă inima ta s-a îmbolnăvit?

Data publicării:
Spitalul Clinic SANADOR Articol sustinut de SANADOR

Multe dintre afecțiunile inimii cu indicație pentru tratament chirurgical pot fi rezolvate în prezent minim invaziv, cu multiple beneficii pentru pacienți, datorită progresului științific și tehnologic din ultima perioadă, dar și experienței câștigate în ultimii ani de chirurgii de elită care au revoluționat și perfecționat tehnicile minim invazive.

Boala coronariană ischemică, valvulopatiile de orice fel, defectele congenitale cardiace, formațiunile tumorale cardiace sunt afecțiuni ale inimii care pot fi tratate prin chirurgie cardiovasculară minim invazivă. Chirurgia minim invazivă trebuie să fie, în prezent, prima opțiune de tratament chirurgical pentru afecțiunile inimii și ale vaselor mari. Intervențiile se fac prin incizii de mici dimensiuni în peretele toracic, în spațiile intercostale, fără să mai fie necesară deschiderea sternului. Astfel, pacientul beneficiază de recuperare rapidă, spitalizare scurtă, riscuri intraoperatorii și postoperatorii reduse semnificativ, cicatrici mici. În plus, reluarea activităților cotidiene se face la scurt timp după operație.

Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă de la Spitalul Clinic SANADOR asigură pacienților cele mai moderne tratamente, realizate prin minitoracotomie sau prin chirurgie endoscopică, deoarece blocul operator dispune de cele mai avansate echipamente endoscopice 3D și 4K. Acestea sunt completate de tratamentele endovasculare, posibile datorită celor două angiografe fixe de ultimă generație Philips Azurion 7, dar și angiografului mobil Ziehm Vision RFD Hybrid Edition, cu care este dotat Spitalul Clinic SANADOR.

În plus, pentru a spori precizia intervențiilor chirurgicale, la SANADOR chirurgii cardiovasculari pot realiza preoperator mulaje ale inimii pacienților, cu ajutorul unui sistem de simulare și printare 3D. Astfel, se poate stabili cu exactitate planul operator, precum și tipul intervenției.

Pentru îngrijirea postoperatorie a pacienților, Spitalul Clinic SANADOR dispune de cea mai avansată secție de terapie intensivă cardiovasculară, dotată cu echipamente ultraperformante necesare pacienților în stare critică, integrate informatic într-o platformă digitală. Paturile au o autonomie completă și sunt monitorizate video printr-un sistem inteligent, care îi permite medicului să observe evoluția pacientului chiar și de la distanță.

Spitalul Clinic SANADOR este singurul centru de excelență în chirurgia cardiacă din țara noastră care a implementat sistemul fast-track de îngrijire intra- și postoperatorie. În acest mod, bolnavul poate fi detubat în primele opt ore de la intervenție și transferat către secția de specialitate. Aici, pacientul poate începe rapid programul de recuperare medicală specifică și își poate relua în scurt timp activitățile zilnice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri