VIDEO. Cum a reușit un medic din Sudan să convingă sute de localnici din Dolj să se vaccineze

Data publicării:
medic
Un medic din Sudan a reușit să convingă sute de localnici din mai multe sate din județul Dolj să se vaccineze. Foto: Captură video

Un medic din Sudan a reușit să convingă sute de localnici din mai multe sate din județul Dolj să se vaccineze. Acum, 70% dintre ei sunt imunizați. Medicul s-a stabilit la noi în urmă cu aproape două decenii, dar a lipsit 2 ani din România. S-a întors acum să ajute în lupta cu pandemia.

După doi ani petrecuți în Sudan, medicul s-a întors în satul Frățila să lupte cu pandemia. A văzut cum în tot acest timp a pierdut zeci de pacienți și prieteni din cauza virusului. Așa că a început să bată la ușa fiecărui localnic în parte și le-a explicat tuturor cât de importantă este vaccinarea.

- Mi-e frică, că sunt bătrână și am văzut la televizor ce se întâmplă.
- Țineți cont de sfatul domnului doctor?
- Da.

- De ce nu v-ați vaccinat până acum?
- Păi, am crezut că o merge așa. Dar nu merge.

La centrul medical pe care l-a amenajat în sat vin peste 4.000 de oameni. Când s-a întors în țară, doar 30% dintre ei erau vaccinați. În două săptămâni, medicul a reușit să crească procentul la 70%. Și speră să ajungă în scurt timp la peste 90%.

- Doamna s-a vaccinat?
- Nu.
- De ce?
- Păi ea e cu diabetul, cu inima.
- Ăștia trebuie să se vaccineze!
- Da?
- Aștia sunt căutați.

-Domnule, eu am încredere în dumneata, că ai venit acum și matale știi mai multe ca noi. Noi sunte țărani.

Tageldin Hisham - medic: Colegii, am văzut ce luptă duc, ce hotărâri au luat toți să lupte împotriva acestui virus. Asta m-a determinat. Mi se pare mie asta o obligație națională, să vin, să fiu alături de pacienți, de cetățeni, de colegi. Oamenii nu voiau în niciun caz vaccin, le era teamă de vaccin, ce se întâmplă după vaccin. Dar încet, încet s-au lămurit oamenii, au văzut. Din păcate, au pierdut oameni dragi. Pe unii dintre ei a fost foarte greu să-i lămuresc, pe alții o a fost mult mai ușor să-i convingi că altă soluție nu există, decât vaccinul.

Medicul s-a stabilit în Frățila în urmă cu 19 ani. A amenajat acolo un centru de permanență în care sunt tratați pacienți din 10 sate.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri