Scannerul folosit în curtea lui Gheorghe Dincă a fost reparat

Data publicării:
gheorghe dinca duba politiei locuinta caracal - inquam - bogdan danescu
FOTO: INQUAM PHOTOS - Bogdan Dănescu

Procurori și polițiști implicați în cazul Caracal vor fi audiați azi la Parchetul Slatina. În paralel, continuă cercetările la casa lui Gheorghe Dincă. Scannerul, care a rămas fără baterie ieri, a fost reparat, iar azi va fi folosit pentru ca anchetatorii să verifice dacă ar mai fi gropi săpate în curte.

Cei 65 de anchetatori detașați la Caracal au făcut descoperiri macabre în zecile de gropi găsite în curte: multe oase, cele mai multe de proveniență animală. Unele dintre fragmentele osoase, însă, le-au atras atenția criminalistilor. Ei le vor trimite la analize.

În paralel cu această cercetare la faţa locului, au loc şi audierile la Parchetul Slatina, în dosarul deschis de Secția specială pentru investigarea magistraților. În acest dosar,  se verifică atât intervenția magistraților și a polițiștilor de după apelurile la 112 ale Alexandrei, cât și modul în care DIICOT Craiova a investigat cazul Luizei Melencu, tânăra dispărută în aprilie, pe care Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o.

Magistraţii secției au ridicat documente legate de instrumentarea celor două cazuri, între timp reunite, de la șase instanțe și parchete - Parchetul Caracal, Parchetul Olt, DIICOT Craiova, Judecătoria Caracal, Judecătoria Craiova și Curtea de Apel Craiova. De asemenea, Secția specială a cerut mai multe documente și de la Inspectoratul Județean de Poliție Olt și de la cel din Dolj.

Toate aceste instituţii au fost implicate, pe parcursul ultimelor patru luni, în investigațiile derulate inițial pentru depistarea Luizei, care avea 18 ani când a dispărut, iar apoi pentru căutarea Alexandrei, de 15 ani. 

Până acum, 15 poliţişti şi procurori au dat explicaţii în acest dosar.

Redactare Georgiana Marina

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri