Sari la conținut

A. Gorghiu: PNL are un angajament ferm pentru familia tradiţională

Preşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, vineri, la Timişoara, că PNL are un angajament ferm pentru familia tradiţională, aşa cum e prevăzută în Codul Civil, informează news.ro.

gorghiu

Alina Gorghiu a afirmat că în acest moment trebuie respectată legislaţia în vigoare.

„PNL a spus de multă vreme că are un angajament ferm, pentru familia tradiţională, pentru că respectăm Codul Civil, care spune foarte clar că o căsătorie este valabilă între un bărbat şi o femeie”, a precizat preşedintele PNL.

Alina Gorghiu a adăugat că acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să existe forme de protecţie pentru minorităţi şi a arătat că partaneriatul civil, la acest moment, este un subiect dezbătut în multe medii, inclusiv în Parlament. 

„Sperăm să putem discuta aşezat, civilizat, într-un cadru în afara campaniei electorale. În momentul în care aduci o asemenea temă în campanie, ea nu va fi folosită pentru interesul public, ci va fi folosită ca temă de campanie, unii împotriva altora”, a afirmat Alina Gorghiu.

Ea a spus că subiectul cuplurilor de acelaşi sex trebuie discutat raţional pentru a ajunge la ”cele mai sănătoase concluzii. ”Aş vrea să cred că nimeni  nu are vreun interes să facă din asta o temă urâtă de campanie. Trebuie să dezbatem şi să ajungem la cele mai sănătoase angajamente şi concluzii”, a conchis Alina Gorghiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, întrebat ce părere are despre demersul Coaliţiei pentru Familie de modificare a Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca fiind exclusiv între o femeie şi un bărbat, că el este adeptul toleranţei şi consideră ca fiind "greşită" calea "fanatismului religios" şi a solicitărilor ultimative.

Şeful statului a declarat că societatea trebuie să revină la toleranţă şi la "acceptarea celuilalt".

„Acceptarea celuilalt cu bune şi rele. Nu suntem toţi la fel. Nu toate grupurile etnice şi toate grupurile religioase sunt la fel. Este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele şi nu le sprijin, a spus Iohannis, declarându-se adeptul toleranţei, încrederii şi deschiderii spre celălalt.