Angajat la 16 ani. Sute de elevi își petrec vacanța la locul de muncă

Data publicării:
o persoana pune inghetata intr-un cornet
Sute de elevi își petrec vacanța la locul de muncă. FOTO: Digi24

Sute de elevi și studenți își petrec vacanța la locul de muncă. S-au angajat ca să capete experiență și să își câștige banii de buzunar. Firmele care le dau de lucru primesc din partea statului un ajutor lunar de 250 de lei. 

Andrei a terminat clasa a X-a. Învață la profilul matematică-informatică, și înainte de vacanță, a trimis solicitări de angajare la mai multe companii din domeniul IT. A fost refuzat pentru că nu are experiență. În cele din urmă, a găsit un post într-o firmă de micro-electronică.

Andrei, elev: "Într-un timp foarte scurt am reușit să acumulez foarte multe cunoștințe deoarece am avut ocazia să lucrez cu cei mai buni".

Pe perioada vacanței, Andrei lucrează 6 ore pe zi, de luni până vineri.

Alin Părcălab, șef de departament micro-electronică: "A arătat încă din primele momente o perseverență și dragoste față de microelectronică".

Andreea este și ea elevă de liceu. Vinde înghețată într-un aquaparc din Băile Felix.

Andreea, elevă: "M-am gândit că pe perioada verii ar fi bine să fac câțiva bani de buzunar și să câștig experiență în orice domeniu că e mereu bine. Plus că îmi fac prieteni și mă simt bine".

Raul este elev la un liceu tehnologic. Specializarea sa este turism și lucrează în vacanță ca ospătar.

Raul, elev: "Mi se pare o meserie frumoasă, elegantă".

Patronii care angajează elevi de liceu sau studenți pe perioada vacanței de vară primesc de la stat 250 de lei pe lună pentru fiecare tânăr.

Csaba Bekesi, director AJOFM Bihor: "Domeniile cele mai cunoscute sunt cele din turism, pe care le cunoaștem, dar de multe ori părinții sunt cei care intermediază angajarea copiilor lor la societățile unde ei își desfășoară deja activitatea".

Angajatorii care solicită indemnizația pentru tinerii angajați în vacanță trebuie să facă dovada unui contract semnat cu persoane cu vârste între 16 și 24 de ani, care urmează o formă de învățământ liceal sau universitar.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri