Cei mai dornici să muncească în străinătate sunt ardelenii și bănățenii, în țări precum Marea Britanie sau Germania

Data publicării:
CONSTRUCTII-MEDIAFAX-1

 

Cele mai multe cereri de angajare au venit din parte locuitorilor din Ardeal şi Banat, peste 36%, urmaţi de cele depuse de cei din zona de sud - Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, aproape 31 la sută. Următoarea regiune în clasament este Moldova, cu peste 20%. În schimb, locuitorii din Bucureşti şi cei din Ilfov au fost cel mai puţin interesaţi de un loc de muncă în afara ţării - în jur de 12%.

Cei mai mulţi dintre cei care şi-au depus CV-ul pentru un loc de muncă în afara ţării au ales Marea Britanie, Germania, Italia şi Franţa. O creştere mare s-a înregistrat însă la capitolul destinaţii noi. Românii şi-au încercat norocul şi în ţări precum Finlanda, Norvegia, Suedia, Qatar sau Dubai.

În ceea ce privește domeniile de activitate, românii din Ardeal şi Banat au preferat construcțiile şi amenajările, agricultura şi industria hotelieră.

Locuitorii din Oltenia, Muntenia şi Dobrogea au vizat aceleaşi sectoare de muncă, însă din aceste zone au provenit şi cei care au căutat contracte pe vase de croazieră.

Tot în construcţii şi-au dorit să muncească şi românii din estul ţării. Aceştia s-au îndreptat în continuare şi spre agricultură şi turism, dar au căutat posturi de ingineri sau în domeniul îngrijirii la domiciliu.

În ultimii patru ani, pe adresa site-ului tjobs.ro, site care a realizat studiul, au fost depuse aproape 1.800.000 de CV-uri pentru peste 560.000 de locuri de muncă disponibile in afara ţării.

Clasamanetul regiunilor în funcţie de numărul CV-urilor

Ardeal şi Banat: 36,1%

Oltenia, Muntenia şi Dobrogea: 30,9%

Moldova: 20,1%

Bucureşti şi Ilfov: 12,8%

Cele mai căutate ţări

Marea Britanie: 21%

Germania: 15%

Italia: 11%

Franţa: 8%

Alte ţări: 23%

Citți și:

Elevii ocolesc şcolile profesionale

Persoanele cu dizabilităţi, refuzate pe piaţa muncii

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri