Cum ar trebui protejată familia tradițională. Propunerile lui Dacian Cioloș

Data actualizării: Data publicării:
European Leaders Attend The European Council Meeting In Brussels
Foto: GettyImages

Fondatorul Mişcării România Împreună (RO+), Dacian Cioloş, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută, sâmbătă după-amiază, la Sibiu, că nu vede utilitatea organizării unui referendum pentru redefinirea familiei şi că banii folosiţi pentru acest referendum sunt cheltuiţi inutil. „protecţia familiei tradiţionale ar trebui să se traducă prin măsuri economice, prin măsuri fiscale, prin măsuri sociale”, a apreciat fostul premier. 

European Leaders Attend The European Council Meeting In Brussels
FOTO: Guliver/Getty Images

”Problema căsătoriei între un bărbat şi o femeie e deja legiferată. Ea există deja în Codul Familiei. Acest referendum nu aduce nimic nou din perspectiva aceasta a dreptului unui bărbat de a se căsători cu o femeie şi a dreptului unei femei de a se căsători cu un bărbat şi de protecţie a familiei tradiţionale“, a declarat fostul premier.

În opinia lui Dacian Cioloş, familia tradiţională trebuie protejată prin măsuri economice – ajutor pentru tinerii care doresc să se căsătorească, să aibă copii, locuri de muncă bine plătite şi asigurarea unei locuinţe.

„Din punctul meu de vedere, protecţia familiei tradiţionale ar trebui să se traducă prin măsuri economice, prin măsuri fiscale, prin măsuri sociale, prin care familiile să fie ajutate, tinerii să fie ajutaţi să se căsătorească, să aibă o locuinţă, să aibă locuri de muncă unde să fie bine plătiţi, să poată să facă copii, pe care să îi poată întreţine. Acestea ar fi măsurile care ar putea proteja şi stimula familia. Acest referendum nu văd ce ar putea aduce în plus, nici dezbaterea, cum e organizată şi politizată. De aceea, nici nu vreau să particip la această dezbatere, pentru că ea e politizată, din păcate. Nu văd utilitatea acestui referendum. Sunt bani pierduţi“, a adăugat Dacian Cioloş.

Referendumul privind redefinirea familiei va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7.00 şi 21.00. Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu „da“ sau „nu“ va fi: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?“.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri