Două anotimpuri în două zile. Avertismentul medicilor despre schimbările bruște de temperatură: Ne scad imunitatea

Data publicării:
vreme
România a trecut în mai puțin de 24 de ore de la vreme de primăvară la un episod sever de iarnă.

România a trecut în mai puțin de 24 de ore de la vreme de primăvară la un episod sever de iarnă. După ce vineri în București au fost 14 grade, azi stradul de zăpadă a depășit 10 centimetri. Temperaturile scăzute i-au ținut pe unii dintre bucureșteni în casă, în timp ce alții au profitat din plin de ninsoare. Medicii atrag atenția că aceste schimbări bruște de temperatură sunt pericoloase pentru organism.

În doar 2 zile românii au trecut prin două anotimpuri. Dacă vineri se plimbau prin parc și se bucurau de temperaturi de luna aprilie, în weekend s-au trezit cu iarna la geam.

Și constănțenii au avut parte de o schimbare bruscă. Au trecut de la 17 la 2 grade Celsius. Iar în Galați și Craiova s-au înregistrat sâmbătă cu 10 grade mai puțin față de ziua anterioară. În aceste condiții, românii spun că fac eforturi să se adapteze la condițiile de afară.

-Păi trebuie să ne obișnuim. Ne bucurăm că e frumos afară. Și ieri a fost bine, ne-am îmbrăcat mai subțire și asta e.

-Ca de obicei. În ultimii ani ne-am tot obișnuit. Normal, nenormal nu avem încotro.
-Ne afectează organismul?
-Categoric da.

Doctorii spun că schimbările de temperatură ne dau peste cap. Cei mai afectați sunt copiii și vârstnicii.

Laura Fulop, medic: Trecerea cald frig scade imunitatea. Apar mai multe viroze, răceli. E plin de gripă, mai ales la mine la cabinet e plin. Starea fizică poate fi influențată prin oboseală, somnolență, simțim nevoia să mâncăm mai mult.

După episodul de ninsori din weekend, vine gerul. Noaptea vor fi chiar și -17 grade. Însă, în a doua parte a săptămânii viitoare, vor crește din nou temperaturile.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri