Dureri în piept și oboseală? Iată ce boală ascund și ce soluții există

Data actualizării: Data publicării:
dureri_in_piept_oboseala_tratament_sanador Articol susținut de SANADOR

Stenoza valvei aortice, insuficiența aortică, dar și insuficiența sau regurgitarea mitrală sunt printre cele mai frecvente afecțiuni ale valvelor inimii (valvulopatii), care, dacă nu sunt diagnosticate corect și tratate corespunzător, pot avea consecințe dintre cele mai grave, amenințătoare de viață.

Astfel de afecțiuni apar în momentul în care valvele se închid sau se deschid anormal, ceea ce face ca fluxul de sânge care trece prin inimă către corp să fie afectat. În astfel de situații, pacienții se pot confrunta cu durere în piept, bătăi neregulate ale inimii – aritmii, oboseală, amețeală, dificultăți în respirație (dispnee), dar și cu umflarea gleznelor și a picioarelor. Pentru a evita complicațiile valvulopatiilor, este important să se facă controale cardiologice periodice, chiar și în lipsa unor semne și simptome evidente.

În funcție de tipul afecțiunii și gravitatea acesteia, tratamentul valvulopatiilor poate include schimbarea stilului de viață, monitorizare periodică sau tratament medicamentos, pentru cazurile mai puțin complicate, precum și chirurgie cardiovasculară, pentru cei cu forme severe.

Tratamentul chirurgical are ca scop repararea sau înlocuirea valvei sau valvelor afectate, astfel încât pacientul să poată avea o calitate a vieții cât mai bună. Dezvoltarea tehnologiilor a făcut ca în prezent, astfel de intervenții să poată fi realizate și prin metode minim invazive, evitându-se astfel chirurgia clasică, cu deschiderea sternului. Pe lângă inciziile de mici dimensiuni, chirurgia cardiovasculară minim invazivă aduce pacientului și alte avantaje: recuperare rapidă, cicatrici puțin vizibile, spitalizare de scurtă durată și reluarea activităților cotidiene la puțin timp după intervenție. De altfel, acest tip de chirurgie are un rol din ce în ce mai important în tratamentul chirurgical al bolilor inimii și vaselor mari.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu afecțiuni ale valvelor inimii, care au indicație pentru tratament chirurgical, beneficiază de proceduri minim invazive, în Departamentul de Chirurgie Cardiovasculară. Intervențiile sunt realizate de o echipă de chirurgie cardiovasculară foarte bine pregătită și cu o vastă experiență, în singurul bloc operator complet digitalizat din România, care include și cele două laboratoare de cateterism cardiac dotate cu angiografe Philips Azurion 7, ultraperformante.

De altfel, Spitalul Clinic SANADOR este singurul centru de excelență în chirurgia cardiacă din țară în care este implementat sistemul fast-track de îngrijire intra- și postoperatorie, care permite detubarea pacientului în primele 8 ore de la intervenție și transferarea lui rapidă din Secția de Terapie Intensivă în secția de specialitate. Astfel, pacientul are posibilitatea de a începe programul de recuperare medicală specifică și își poate relua activitatea cât mai rapid. În plus, Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă de la Spitalul Clinic SANADOR a devenit recent centru de excelență și training acreditat internațional, fiind primul spital din România care primește o astfel de recunoaștere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Jennifer Lopez si Ben Affleck sunt la un pas de divort. Un apropiat al cuplului Bennifer a rupt tacerea: “S-a...