Sari la conținut

Fiul Tatianei Stepa, erou pentru un copil de 7 ani

Jandarmul montan Cătălin Filipoiu, fiul regretatei cântăreţe de folk Tatiana Stepa, este erou, în ochii unui copil de 7 ani și ai părinților acestuia.  Familia băiețelului a fost nevoită să îşi abandondeze maşina pe Cheile Jieţului, din cauză că aceasta s-a defectat. Un bărbat a spart autovehiculul lăsat pe munte, a furat unele lucruri găsite în mașină, iar pe altele le-a aruncat într-un pârâu, inclusiv mașinuțele și medicamentele copilului. Jandarmul Cătălin Filipoiu si un prieten al său, aflaţi în timpul liber, l-au surprins  pe hoț, l-au dus la Poliţie și au recuperat lucrurile furate.

catalin stepa - fb

Foto: Facebook

În urma acestui incident, mama băiatului, Nicoleta Vaia Nidelea, a publicat pe pagina unei reţele de socializare două mesaje emoţionante, prin care îi mulţumeşte jandarmului montan, plutonier major Cătălin Filipoiu, cunoscut pe reţeaua de socializare sub numele de Cătălin Stepa: „Ce înseamnă să fii eroul unui copil de 7 ani? Să-i recuperezi maşinuţele cu care se juca de când avea 3 ani, cele mai valoroase sufleteşte, pe care nu le-ar da pentru nimic în lume, pentru că fiecare are o poveste. Când un nenorocit le-a spart maşina părinţilor, un OM l-a făcut fericit. Eroul este Cătălin Stepa, jandarm montan din Lupeni! Era în timpul lui liber!”, a fost primul mesaj, urmat de cel de-al doilea: „Îi mulţumim din suflet jandarmului montan Cătălin Stepa care, aflat în afara programului de lucru, a reuşit nu numai să-l identifice şi să-l predea poliţiştilor pe hoţul care ne-a vandalizat maşina, dar a şi recuperat prejudiciul. Maşina noastră fusese lăsată regulamentar semnalizată, azi noapte, pe DN 7 A, după accident. Ce minte bolnavă poate să arunce în râu doar hainele şi medicamentele copilului, alături de cromoglicatul pentru trei pacienţi? Bravo, Cătă! Te iubim! Adevărul este că Tatiana Stepa nici nu putea creşte decât un asemenea copil cum e Cătălin!”.

Un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara detaliază cum s-au petrecut faptele: „Autoturismul rămăsese imobilizat în noaptea de 25 spre 26 iulie a.c., pe DN 7A, în zona Jieţ, la aproximativ un kilometru de cabana Mija, într-o zonă fără acoperire cu semnal GSM. Din această cauză, cele trei persoane din autovehicul, soţ, soţie şi copilul acestora, în vârstă de 7 ani, au fost nevoite să abandoneze autovehiculul şi să coboare pe jos, prin întuneric, mai mulţi kilometri, până într-o zonă cu semnal, unde au reuşit să ceară sprijin la numărul de urgenţă 112", se arată în comunicat.

Ajunşi la autoturism, jandarmul montan şi prietenul său au observat în interiorul acestuia un bărbat, precum şi un alt autoturism oprit alături. „Subofiţerul s-a prezentat şi i-a solicitat bărbatului aflat în maşina prietenului său să prezinte un act de identitate, precum şi să menţioneze ce anume caută în acel autoturism. Bărbatul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a afirmat că în timp ce se deplasa pe acel drum a văzut autovehiculul oprit, fără conducător auto şi a rămas să îl păzească. Însă, jandarmul montan şi prietenul său au observat că autovehiculul prezenta urme de forţare la portiera din partea dreaptă, precum şi faptul că lipseau mai multe obiecte din maşină. Unele dintre acestea erau aruncate în albia pârâului de lângă drum (medicamente, jucării, haine), iar altele se găseau în autoturismul bărbatului (staţie auto emisie-recepţie, parasolar, un rucsac)”, mai arată sursa citată.

Jandarmul montan şi prietenul său i-au solicitat bărbatului să îi însoţească până într-o zonă cu semnal, de unde au apelat numărul de urgenţe112, sesizând faptele constatate. În scurt timp, un echipaj de poliţie a sosit la faţa locului şi a întocmit bărbatului dosar penal pentru furt calificat şi conducere a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cântăreaţa de muzică folk Tatiana Stepa, care a debutat și a cunoscut celebritatea în anii 80 la Cenaclul Flacăra,  a murit în 2009 din cauza unui cancer de col uterin, la vârsta de 46 de ani. Deși avea studii de vioară și urmase Liceul de Arhitecută din București, după interdicţia din 1985 a Cenaclului Flacăra şi a ei ca artistă, a lucrat vreme de 11 ani în mina Lupeni. A revenit pe scenă abia în anul 1992.

Fiul Cătălin i-a moștenit talentul, iar în timpul liber cântă și el: