GALAŢI. O mamă şi-a bătut copilul de patru luni până l-a băgat în spital. Femeia riscă 15 ani de închisoare

Data publicării:
bebelus copil 5166741-Mediafax Foto-Alexandru Solomon-3

Fetiţa a ajuns la spital în stare gravă. Salvarea ei a venit de la un vecin care a chemat poliţia când a auzit scandalul. Medicii au rămas înmărmuriţi după ce i-au dat hăinuţele jos. Tot trupul era plin de vânătăi.

„Prezenta multiple echimoze, în special în partea dorsală a corpului, la nivelul spatelui, şi multiple plăgi escoriate, probabil zgârieturi, la nivelul feţei, toracelui şi abdomenului”, a declarat Mihai Polinschi, şeful Serviciului de Ambulanţă Galaţi.

Familia fetiţei era supravegheată de asistenţii de la Protecţia Copilului. Au făcut o vizită chiar înainte de incident, susţin ei, dar nu au observat nimic care să-i îngrijoreze. Medicii sunt însă de altă părere.

„Acest copil a mai fost lovit, a mai fost maltratat şi în urmă cu câteva zile. Practic, acest copil nu avea voie mai demult să stea în familie şi trebuia să fie preluat de către Protecţia Copilului şi îngrijit ca atare”, susţine director medical al Spitalului de Copii Galați, Aurel Nechita.

Poliţiştii au ridicat-o pe mama copilului şi au dus-o la Spitalul de Psihiatrie. Femeia de 36 de ani este cercetată pentru lovire și rele tratamente aplicate minorului.

După ce va fi externată, fetiţa va fi dusă la un centru de plasament. Ea mai are o soră şi doi fraţi. Dacă mama va fi găsită vinovată, ar putea sta după gratii chiar şi 15 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri