Includerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO. Iohannis: Trebuie să devină un model de punere în valoare prin dezvoltare durabilă

Data publicării:
klaus iohannis la cotroceni
Președintele Klaus Iohannis:. Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a transmis, după includerea peisajului cultural minier de la Roșia Montană în patrimoniul UNESCO, că “prin eforturi conjugate ale autorităților și specialiștilor”, zona “trebuie să devină un model de punere în valoare a patrimoniului prin dezvoltarea durabilă a zonei”.

„Salut includerea peisajului cultural minier de la Roșia Montană în patrimoniul umanității! Prin eforturi conjugate ale autorităților și specialiștilor, Roșia Montană trebuie să devină un model de punere în valoare a patrimoniului prin dezvoltarea durabilă a zonei”, arată mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Comitetul Patrimoniului Mondial al UNESCO a admis, marți, candidatura sitului Roşia Montană pentru a fi adăugat pe lista siturilor protejate de instituţie. Decizia a fost luată fără obiecții și fără amendamente.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri